Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje ulica

Neke zagrebačke ulice nazvane su 'krivim' imenima

zagreb, ulice
Marko Prpic/PIXSELL
02.10.2013.
u 14:19

Upozoreno je da nije napisan nikakav pravilnik ili poslovnik koji bi regulirao rad Odbora za imenovanje ulica

Pitanje prezentacije oblika i sadržaja Fonda imena radi objave na internetskim stranicama bila je prva točka dnevnog reda jučerašnje pete sjednice Odbora za imenovanje ulica.  Fond s prijedlozima imena trenutačno nudi podjelu u četiri kategorije – prijedlog imena, spol onoga čije će ime ulica nositi, opis osobe ili pojma i predlagače imena, piše Zagrebancija.

– Fond imena o kojemu raspravljamo zapravo predstavlja imena kojima se javne površine na području Grada Zagreba i njegovih 70 naselja mogu nazvati – objasnio je Bruno Pacardi iz Gradskog ureda za katastar.

Neke su ulice dobivale nepostojeća imena, primjerice Ulica Josipa Vrabeca, za kojega se poslije ustanovilo da se ipak zvao Zvonimir Vrabec. Stoga su članovi Odbora upozorili da se takve stvari ne bi smjele događati. 

– Moj je prijedlog da zbog takvih pogrešaka u proces davanja imena uključimo i Leksikografski zavod. Kažete da se ponekad ni ne zna puno o nekim povijesnim ličnostima, pa tko bi onda bio bolji za davanje i provjeru tih informacija od Leksikografskog zavoda – rekao je profesor Neven Budak.

Upozoreno je da nije napisan nikakav pravilnik ili poslovnik koji bi regulirao rad ovoga odbora. Jedan od članova, Alen Ostojić, tako je za primjer naveo kako bi se mogli napisati neki akti prema kojima bi se u budućnosti djelovalo.

>>Bauk želi ukloniti ulice Mile Budaka i 10. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije