Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZ NA BOLOVANJU

Nekad igrali nogomet s ministrom, danas na ulici

pavlović
Marko Prpić/Pixsell
09.06.2010.
u 09:29

Majka trojice sinova koji su igrali nogomet s ministrom Primorcem zarađivala je 2000 kuna i time prehranjivala obitelj. Njezina sudbina potresla je mnoge pa i Primorca.

Da nemam djecu, sigurno bih si oduzela život. Ne mogu više, ne vidim načina. Ova bijeda i siromaštvo doista nemaju kraja - kroza suze je rekla Anita Pavlović, majka trojice malodobnih sinova, Ivana (16), Danijela (12), Kristijana (11), čija je tužna priča objavljena na stranicama Večernjeg lista prije samo godinu dana ujedinila dobrotu Hrvatske.

No, ono što je tada bilo na radost siromašne obitelji i na ponos svih nas, danas je prebrisano grubom nepravdom.

Gruba nepravda

Aniti, koja je posljednje dvije godine kao čistačica u tvrtci „Harmonija usluga“ privređivala za skroman, ali siguran obrok svojih sinova, zbog ozljede na poslu i korištenja bolovanja, naprasno je prekinut radni odnos:

 - Prvog sam svibnja na poslu slomila prst na ruci, ali nisam smjela ići doktoru jer su mi zaprijetili otkazom ako otvorim bolovanje. Dva sam tjedna odlazila na posao i trpjela bolove jer sam znala da ne smijem ostati bez posla, a potom sam 14. svibnja ipak odlučila posjetiti doktora jer je bol postajala sve nepodnošljivija. U Traumatološkoj su mi prvo stavili longetu, a nakon tjedan dana gips i poslali me na bolovanje do 1. lipnja - opisuje Pavlović kojoj su, tvrdi, tada iz tvrtke poručili da ostane do 12. lipnja na godišnjem i onda dođe po radnu knjižicu.

Kako god bilo, živo blato siromaštva u kojem je jedino tvrdo tlo bila Anitina plaća od dvije tisuće kuna, sada je opet progutalo i onu mrvu sigurnosti pod trošnim, unajmljenim krovom ruševne kućice u Vukomercu. Podsjetimo, priča o grozomornom siromaštvu prožetom vlagom, otpalom žbukom, razbijenim prozorima i najezdom miševa s kojima su živjeli Anita i njezina tri sina, osim čitatelja Večernjeg lista koji nisu štedjeli na novcu, hrani i odjeći, ganula je i bivšeg premijera Sanadera koji je na vukomerečku adresu poslao tadašnjeg ministra Dragana Primorca.

 Godišnja stipendija

 Siromašni dječaci, do tada izopćeni od prijatelja, s ministrom Primorcem tada su zaigrali nogomet, ali i radosno primili pun kombi darova i vrijednu vijest o godišnjoj stipendiji za školovanje. Za Anitu, njezina tri sina i sve one koji su sa zebnjom pratili tu obitelj, bio je to sretan kraj jedne tužne priče.

Komentara 5

BK
bez_komentara_2
16:02 09.06.2010.

jadno i žalosno

DI
dr-ivek
17:11 09.06.2010.

gdje su sad oni prokletani koji uporno pričaju da smo mi hrvati lijeni !!!??? dali bi imali volje uopće išta raditi da dožive ovakvo nešto ?? uvjek sam govorio i govorit ću : MI HRVATI I PREVIŠE RADIMO SA OBZIROMROM NA TO KOLIKO I KAKO SMO PLAĆENI I KAKO SE ROBOVLASNICI ODNOSE PREMA NAMA!! kad god vidim od sad pa na dalje ovakve vijesti u novinama citirat ću definiciju ROBOVLASNIŠTVA, pa valjda će netko negdje od ovih utjecajnih \"mješinara\" uočiti malo dublje značenje tih riječi ! \"...Čovjek počinje izrabljivati drugog čovjeka. Pojedinci ne moraju ni raditi, ni proizvoditi, ali sudjeluju u raspodjeli dobara. Nema više izbora poglavara, već to postaje nasljedno pravo. Obitelji počinju živjeti na teškom radu robova koji nemaju nikakva prava i daje im se tek potrebno za život....\" gamad prokleta...

UK
Ugo Kajvez
10:16 09.06.2010.

Ovo je hrvatska stvarnost i ovo će srušiti ovu neuspješnu državu .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije