Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Neispravne sprave u parkovima opasnost su za djecu

Neispravna sprava u parku
Martin Pulić
21.07.2010.
u 12:35

Roditelji se žale i na vlasnike pasa koji ostavljaju izmet svojih ljubimaca na dječjim igralištima.

Dovoljan je jedan trenutak neopreznosti, a takvih je kod malene djece napretek, da se zbog rupe na mostiću namijenjenom za igru u najposjećenijem goričkom parku neko dijete teže ozlijedi.

Upozorenja na internetu

Na opasnost u ograđenom dječjem parku unutar Parka dr. Franje Tuđmana upozoravaju zabrinuti roditelji i na internetskim forumima. Osim što na spravi nedostaje daska, pa zjapi rupa, opasnost od ozbiljne ozljede povećavaju dva vijka kojima je daska koja nedostaje bila pričvršćena.

– Ta je rupa već neko vrijeme tu, ali nije to jedina opasnost. U pješčaniku smo znali naći staklo, a često vlasnici puštaju unutra pse i onda ne čiste njihov izmet – požalila se baka Zdenka koja u parku čuva dvogodišnjeg unuka.

Proizvođač popravlja kvar

O održavanju goričkih parkova brine se tvrtka VG Komunalac koja je od Grada dobila 300 tisuća kuna za održavanje dječjih parkova u ovoj godini.

– Svakodnevno naš zaposlenik obilazi parkove i provjerava ima li kvarova ili oštećenja na spravama. Ako ih nađe, mi zovemo tvrtku koja je izradila spravu da je popravi, sami to zakonski ne smijemo napraviti jer su sprave za igru atestirane. Cijeli taj proces zna potrajati – kaže direktor VG Komunalca Josip Kolarec. Nije nam znao odgovoriti zbog čega tako opasna sprava nije ograđena dokle god se ne popravi kako joj djeca ne bi prilazila. Lidija Fiolić, koja u parku čuva dvoje malene djece, najviše se ljuti na vlasnike pasa koji ne čiste izmet svojih ljubimaca s igrališta. Zbog toga je zvala i komunalnu inspekciju.

– Ima tu puno opasnosti za djecu. Ograda ima rupe kroz koje se djeca provlače, a u ovaj prostor ulaze i učenici iz škole i obavljaju ovdje nuždu. Ona rupa na mostiću posebno je opasna – kaže Lidija. Slične opasnosti djecu znaju vrebati i u drugim goričkim parkovima, poput onog kod Trga Stjepana Radića, iza DM-a.

– E baš ste sad došli kad su popravili sprave! Dulje od petnaest dana držač za ruke na klackalici bio je odšarafljen, a na vrtuljku je nedostajala jedna daska i kroz tu je rupu bilo koje dijete moglo ozlijediti nogu – požalila nam se mlada mama Silvija koja u tom parku čuva 16-mjesečnu kćer Luciju.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mitnica
14:46 21.07.2010.

Nema se novaca za sigurnost djece. Sve naše pare će ići na financiranje ulaza u privatnu Hoto garažu. Stoka stočna. Kome smeta neka izađe na ulicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije