Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ne upozna li Cesara Millana, moj će Rudi biti jako tužan

"
Rudi je kao i ja, nabavio sam ga po svom karakteru, retrieveri vole sve"
20. rujna 2014. u 13:29 7 komentara 3452 prikaza
27.04.2013. Zagreb - U parku Maksimir odrzan je prvi masovni blagoslov kucnih ljubimaca u Hrvatskoj. Blagoslov je vodio mons. dr. Juraj Kolaric, a cijeli program vodio je Antun Ponos dugogodisnji urednik tv emisije Kucni ljubimci. Milan Bandic. Photo: Mar
Pogledajte galeriju 1/5

– Rudi je jedno razmaženo zagrebačko derle. Nikad nisam došao s puta da mu nisam donio neku igračku, a ako mu ne donesem, onda se naljuti – počeo je gradonačelnik Milan Bandić priču o svom šestogodišnjem psu, zlatnom retriveru. Povod za razgovor je dolazak 'Šaptača psima' Cesara Millana koji će 1. listopada od 20 sati u Areni Zagreb posjetiteljima podijeliti savjete kako se ponašati prema najvjernijem čovjekovu prijatelju. Gradonačelnik neće imati vremena da posjeti show no kazao je da će Cesara rado ugostiti.

– Ako Cesar bude imao vremena rado ćemo ga Rudi i ja ugostiti jer će u protivnom i Rudi biti tužan ako ga ne upozna. Rado ćemo mu prirediti iznenađenje – kazao je Bandić. Pojasnio je kako je Rudi sin njegova prijašnjeg ljubimca Billa, također zlatnog retrievera koji je uginuo 2009. Tako je Bandić jedno vrijeme imao dva psa, a u obitelji je ostavio i trogodišnjeg Rudijeva sina koji se nalazi kod gradonačelnikove majke u Grudama. I taj pas zove se Rudi.

– Rudi je kao i ja, u biti, ja sam nabavio psa po svom karakteru. Retriveri imaju najbolji karakter na svijetu, oni vole sve, vole ljude i u sebi imaju sebedarje – rekao je Bandić. Dodao je i da životinje voli od rane mladosti.

– U mladosti smo imali 'avlijanere' koji su bili više lovci nego kućni ljubimci, ali ja sam od početka sa životinjama. Od dede s konjima koji je najkorisnija i najbolja životinja do ljubimaca i Rudija – istaknuo je Bandić. Dodao je da se s Rudijem druži svako jutro kada zajedno trče, ali da se igraju i u stanu. Na upit kako se s Rudijem igra dobacio je da je to tajna no otkrio je da mu često sakrije neku od brojnih igračaka na mjesec dana.

– Kada mu je opet pokažem veseli se kao da je nova - kazao je Bandić. Svima koji nemaju kućne ljubimce savjetovao je da ih nabave, a kao predsjednik Udruge zlatnih retrivera preporučuje baš tu pasminu

– Tko nije nabavio kućnog ljubimca neka nabavi, neće ništa manje voliti ljude, a dobit će još jednu ljubav više, a ljubav je sve u životu – zaključio je Bandić.

>>Bandić želi svog Rudija spojiti s Lolom Barbare Kolar

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • zeljko.visnic:

  baš je upravo rudi poslao sms mom srećku u kojem piše da će biti tužan ako cesar ne navrati kod njega u goste.

 • Avatar ankabutorac
  ankabutorac:

  Rudi je ko ti.....???? Ma ajde, kaj vredjas psa....

 • sestrićna:

  opet je zaboravio bedž maršala na reveru..pih