Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovski projekti

Prijavite sad što želite da se uredi. Inače ćete čekati još godinu dana

dječje igralište
Foto: Stjepan Bubalo
1/2
28.12.2015.
u 13:57

Prijedlog za park, igralište, nogostup... podnesite u neki od 218 mjesnih odbora Nakon što prikupi želje građana, uz one koje im stižu preko godine, MO će donijeti popis Vijeću gradske četvrti koje potom odlučuje što ide

Ako smatrate da bi sljedeće godine trebalo urediti park ili nogostup u vašem susjedstvu, asfaltirati ulicu ili posaditi kakvo stablo, pravo je vrijeme da se sa zahtjevom uputite u mjesni odbor kojem pripadate. Oni bi, naime, svaki zahtjev trebali preuzeti, a ako ga predloži više pojedinaca ili cijela grupa građana, i prihvatiti u trenutku kada u siječnju budu donosili prijedlog radova za 2016. o kom će pak konačnu odluku donijeti vijeće nadležne gradske četvrti.

Akcije se već pripremaju

– Građani nam se javljaju stalno s prijedlozima što bi željeli da se uredi u njihovim kvartovima, a mi te zahtjeve stavljamo na papir pri raspodjeli sredstava i sve ono što možemo uvažimo – kazao je Mladen Ančić, član Mjesnog odbora Siget. Dodao je da su mnoge akcije potekle upravo od građana koji najbolje znaju za probleme po brojnim ulicama i parkovima. Popis novih akcija koje će se financirati novcem kojim raspolažu gradske četvrti počeo se već slagati u gradskoj četvrti Trnje.

– Mjesni odbori već pripremaju nacrt u koji se unose problemi koji nisu riješeni, no budući da se odluka donosi u veljači, građani nam mogu dati zahtjeve i prijedloge što bi željeli da se uredi – kazao je Krešimir Končić, član Vijeća gradske četvrti Trnje.

Čelnik gradske Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić pozvao je građane da se uključe u kreiranje lokalnih investicija za 2016. te objasnio da zahtjeve mogu predati u svoj mjesni odbor ili gradsku četvrt.

– Mjesni odbori i gradske četvrti formirani su da budu prvi kontakt s građanima i da se preko njih obavljaju svi manji projekti pa je dobro da se građani aktiviraju – rekao je Nevistić.

To je sad u trendu

Iz godine u godinu po gradskim četvrtima najviše se novca izdvaja za uređenje dječjih igrališta i parkova, gradnju nogostupa te asfaltiranje manjih cesta i parkirališta. Jedan od trendova je uređenje dječjih igrališta koja se ograđuju kako u njih građani ne bi uvodili kućne ljubimce, ali i zamjena starih sprava za igru. Jedan od parkova koji su uređeni ove godine jest i onaj u Adžijinoj ulici. Ondje su djeca dobila moderno, ograđeno igralište, a izvan ograde klupe i stolove dobili su i vlasnici kućnih ljubimaca.

Komentara 5

TR
Trnjanec
18:14 28.12.2015.

Ja bih prijavio prekid pješačke/biciklističke staze kraj zapadnog kolnika V. Holjevca od skretanja za Kajzericu do malo iza skretanja na šljunčani parking Velesajma, ali nemam pojma kome i pod koji kvart to spada.

DU
Deleted user
09:51 29.12.2015.

Da, došli su dečki urediti park u Kikićevoj i staze za dolazak u sam park za djecu, no na nagovor jedne stanarke, nisu postavili ni jednu klupu za starije, gdje su postojale dvije i u ljetnim mjesecima, kada su najviše vrućine, stariji građani su sjedili na tim klupama i hladili se! na tom mjestu je dolazio hlad već iza 15 sati! Sada se ljute, no kasno je, jer nisu , normalno kao i svi stariji građani, odmah reagirali!!! Pa bi molio, ako tko nadležan vidi ovaj napis ili komentar da se uvjeri sam i natjera da se te dvije klupe vrate!

DS
darko.stosic.3
14:29 30.12.2015.

Plan malih komunalnih akcija je donesen i potvrđen,...prema tome tekt kasni minimalno mjesec dana.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije