Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ne parkirajte na rubu parka, tamo smiju samo MUP i POA

24. siječnja 2009. u 00:53 5 prikaza

Veliko gradilište na uglu Savske ceste i Vukovarske na kojemu će s vremenom niknuti nova zgrada POA-e ovih je dana tema razgovora mnogih Zagrepčana. Dok se jedni žale da im automobile parkirane na nedavno popločenom dijelu parka uz zgradu MUP-a odnose vozila Zagrebparkinga, drugima smeta i sama činjenica da će još jedan djelić gradskog zelenila pokleknuti pred neumoljivim sivilom asfalta.

– Ta površina po GUP-u nije parkovna arhitektura ili zaštićena zelena površina, no oni koji upravljaju gradom trebali bi se više potruditi da rijetke zelene oaze održe na životu – piše nam elektroničkom poštom supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth napominjući kako se boji reprize “slučaja Kupska”.

Pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Davora Jelavića pritužbe zelenih ne pogađaju previše.

– Investitor je zadovoljio sve zakonske uvjete za dobivanje građevinske dozvole, a svi su građevinari, nadam se, ponešto naučili iz slučaja Kupska, pa će ovaj put biti oprezniji. Sviđalo se to Zelenoj listi ili ne, svi su papiri čisti – odlučan je Jelavić. Parkirališna mjesta na rubu parka Grad je, podsjećamo, privremeno ustupio djelatnicima MUP-a i POA-e koji zbog radova u dvorištu nemaju gdje ostavljati svoje automobile, pa će pauci građanima koji tamo parkiraju bez odgovarajuće dozvole i dalje odvoziti vozila.

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas