Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavilo jarunsko jezero

Pogledajte kako vodeni val prolazi kroz Zagreb

vodeni val, zagreb
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/30
12.02.2014.
u 22:30

Na području Jaruna izlio se potok Vrapčak, a na cestu oko Velikog jezera izlio se i odvodni kanal pa se građani upozoravaju da onuda ne prolaze.

Na području grada Zagreba vrijede redovite mjere obrane od poplava i sve profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe spremne su djelovati dođe li do opasnog prelijevanja Save, čiji vodeni val prolazi kroz Zagreb.

Također, danas se na Jarunu prelio potok Vrapčak. Zbog toga je vodoopskrba, nakon obavijesti Hrvatskih voda da je moguće prelijevanje vode iz Vrapčaka na prometnicu preko Jarunskoga jezera, angažirala ekipe i strojeve kako bi vrećama pijeska spriječila izlijevanje potoka.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama navode da su i nadležni na ŠRC-u Jarun spremni na prelijevanje vode te upozoravaju i građane da ne "spavaju".

– Molimo građane koji su parkirali svoje automobile na području ŠRC-a Jarun da ih bez odgađanja premjeste kako bi izbjegli štetu i omogućili hitnim službama uvjete za rad – piše u priopćenju gradskog Ureda.

I gradska ustanova za upravljanje sportskim objektima izdala je priopćenje.

– Zbog izljeva odvodnog kanala na prometnicu koja vodi oko Velikog jezera, ne preporučuje se vožnja oko Jaruna. Problemi koje su uzrokovale obilne kiše očekuju se i sutra.

>>Poplavljen Mraclin: Ovako nešto ne pamtimo već 50 godina

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 10

TP
Tihomir Prdež
15:33 12.02.2014.

Ne idite na Jarunsko jezero, doći će ono vama

PR
Protivcenzure
20:23 12.02.2014.

gdje je sada bandić da popije tu vodu? gradi fontane umjesto nasipe i svake godine isto, zadnjih 30 goodina napravljene su mnoge nove kuće(sad ih legaliziraju)i njih treba zaštititi. ali ne on u "stožeru" čeka vrh vodenog vala u 00.00...a gdje je tenkista kalinić?? katastrofa

DO
Dobarlos
17:45 12.02.2014.

Grobar Zagreba Bandić uživa, stvara se ogromna fontana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije