Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autobusna nesreća

Nastradale učiteljice tople i nježne poput Šenoine Branke

Brdovec
Marijana Zrinjski/VLM
11.06.2010.
u 09:09

Ravnatelj OŠ Ivane Brlić Mažuranić Renato Šintić kaže da će idući tjedan školu posjećivati psiholozi kako bi pomogli djeci, roditeljima i nastavnicima da što prije i bezbolnije prebrode nesreću.

Nevjerica koja je zahvatila pitomo Prigorje Brdovečko kod Zaprešića, nakon što se autobus pun lokalne djece na cesti između Karlovca i Slunja na povratku s Plitvičkih  jezera prevrnuo, smirila se.

Renato Šintić, ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, čiji su učenici iz tri treća razreda i učiteljice nastradali te mnogi od njih završili u karlovačkoj bolnici, ugodno je iznenađen ponašanjem roditelja, koji su, tvrdi, reagirali vrlo razumno.  

Nježna i strpljiva

Posebno ga je, kaže, zadivila učiteljica Kristina Posarić, koja je, podsjetimo, najgore prošla – amputirali su joj podlakticu.  

– Jako je optimistična. Vidio sam je nakratko u bolnici i jedino što me pitala je da li s djecom sve u redu, to joj je bilo najvažnije – kaže ravnatelj dodajući da tu mladu majku troje djece učenici obožavaju zbog nježna, samozatajna i strpljiva karaktera. Kroza smijeh kaže da je mislio da takve učiteljice, koje kao da su izišle iz romana Augusta Šenoe “Branka”, više ne postoje! Slično govori i o druge dvije nastradale nastavnice: Spomenki Đorđević, koja je danas u Karlovcu operirala ključnu kost, i Ružica Tanodi koja je ozlijedila prst. Zanimljivo je, dodaje, da su nastradale baš tri najsavjesnije učiteljice u školi.  

A u nesretnom autobusu bili su i brat i sestra, Bleriana (10) i Endrid (9) Malota. Djevojčica je jučer otpuštena iz karlovačke bolnice. Još je, priča, malo bole ruke, njezina brata pak leđa.

 – Vodič je pričao kad se autobus počeo tresti i onda smo se prevrnuli. Stakla su bila razbijena, a krvi je bilo posvuda. Puno njih je plakalo, ali ja nisam – priča simpatični dječak, a Bleriana, koja je pala na staklo, priznaje da suze nije zadržala.  

Njihovi roditelji Hasima i Nisret za nesreću su doznali na vijestima. Izbezumljeni otac odmah je odjurio u bolnicu.  

Empatija Karlovčana

Ravnatelj je pak rekao da će idući tjedan školu posjećivati psiholozi kako bi pomogli učenicima, roditeljima, ali i učiteljskom vijeću da što prije i bezbolnije prebole događaj. Šintić je vrlo zahvalan karlovačkom medicinskom osoblju i čelnicima toga grada na velikodušnosti i empatiji.

Komentara 1

ZA
zami
09:39 11.06.2010.

Da bi ovi učenici bezbolno prebrodili ovu tragediju važan je osobni iodgojni utjecaj ovih izvrsnih učiteljica. Prema reagiranju roditelja te djece , uloga tih prosvjetnih djelatnica nema grešaka. To je još jedan pozitivan dokaz o ljudima koji rade u školskimim ustanovama ,njihovom utjecaju na učenike, osobnom odricanju, dodatnom pripremanju i nadogradnjom, koja u jednom danu traje duže nego što se u javnosti misli, zato što se vidi samo \"nekoliko\" školskih sati. Poštujte učitelje jer za vaše dijete rade više nego vi roditelji sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije