Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomagali volonteri

VIDEO Namještaj stradalih izvukli kroz prozore oštećenih zgrada

13.01.2021.
u 12:11

Platformu za preseljenje nabavili su stanari uz pomoć oporbene liste Nezavisni za Zaprešić, no na koncu je organizaciju iz sigurnosnih razloga preuzeo Grad

Teži kućanski aparati i namještaj iz zaprešićkih zgrada koje je 29. prosinca oštetio potres izvučeni su jučer iz stanova na Trgu žrtava fašizma 13, 14 i 15, koji su jako oštećeni. Stanarima je u preseljenju pomagalo pedesetak volontera, sve su osiguravali vatrogasci, a pripadnici Crvenog križa okupljenima su kuhali tople napitke.

Selidba je obavljena kroz prozore, uz pomoć platforme, jer su na nekim mjestima teško oštećena stubišta. Iako su se stanari samoorganizirali te u suradnji s oporbenom listom Nezavisni za Zaprešić nabavili platformu za preseljenje, na kraju je ipak sve preuzeo Grad.

– Pribavili smo platformu, ali bez operatera pa je Grad preuzeo organizaciju. Njihova je platforma nešto manja nego ona koju smo mi nabavili pa je izvlačenje bilo malo otežano, ali krajnji je cilj postignut – rekao je Željko Pećarić, predstavnik stanara s kućnog broja 13. Preostali stanovi s kućnih brojeva 14, 15 i 16 bit će preseljeni danas, kazao nam je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk.

– Pozdravljamo samoorganizaciju građana u nabavi platforme, no preuzeli smo organizaciju iz sigurnosnih razloga kako bi njome upravljala licencirana osoba – naglasio je Turk te dodao da je izvučene stvari Grad kombijima prevezao u nove domove i skladišta oštećenika. Onima pak koji još nisu pronašli zamjenske stanove namještaj je spremljen o trošku Grada u skladištu zaprešićke tvrtke Inker.

U tijeku je potpisivanje ugovora s vlasnicima stanova u kojima su smješteni stradalnici te intenzivna potraga za stanovima za one koji još nisu pronašli smještaj, rekao je Turk, no koliko je takvih, nije nam znao kazati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije