Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom 89. rođendana

Zavirite u novu lavlju nastambu u zagrebačkom ZOO-u!

Nova lavlja nastamba u zagrebačkom ZOO-u
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/15
14.06.2014.
u 14:00

U nastambu smješten je i novi stanovnik Zoološkog vrta, mladi mužjak Leo, koji je stigao iz srpske Subotice

Nova nastamba za afričke lavove "Lavlja stijena Kidepo" otvarena je danas u 10.30 sati.

Otvorenju slijedi dvodnevno događanje "LAV@ZOO" povodom otvorenja novog paviljona i 89. rođendana Zoo vrta.

"Lavlja stijena Kidepo" najveći je kompleks izgrađen u Zoološkom vrtu od 1974. godine. U sklopu nastambe smještena je i replika špiljskog lava starog 120 do 150 tisuća godina, a koji je postavljen u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom i Muzeja grada Crikvenice. Kosti špiljskog lava su nađene u jami "Vrtare Male" pokraj Dramlja kod Crikvenice. Osim lavovima, "Lavlja stijena Kidepo" bit će dom i drugim vrstama poput pećinara, ostrugastih kornjača, afričkih siktajućih ljutica, prugastoprsih mišoptica te običnih agama.

Novost je da je čopor zagrebačkih lavica Ayane i Nyote i lava Kongo veći za još jednog člana, mladog lava Lea koji je pristigao u Zoološki vrt iz Subotice iz Srbije.

Stari Kongo ima oko 70 godina i ne može se nositi s lavicama Ayane i Nyote, pa smo doveli mladog mužjaka

kažu iz Zoološkog vrta

- Stari Kongo je u svojim zlatnim godinama, broji ih 18 što odgovara starosti čovjeka od oko 70 godina i ne može se nositi s temperamentnim lavicama Ayane i Nyote što je razlog dolaska mladog mužjaka - kažu iz Zoološkog vrta.

Uz otvaranje nastambe, posjetitelji su mogli upoznati svijet velikih mačaka i doznati sve o "zagrebačkim" lavovima. Za djecu je organiziran igru "ZOO detektiv"  kroz koju su otkrivali tajne afričkog kontinenta, a sudjelovanjem u kreativnim radionicama izrađivali su se predmeti s afričkim motivima.

U subotu je zanimljive priče pripovijedao i kvizove vodio David Bankole, a u 19 sati pjevat će i Saša Lozar, a organizirane su i razne nagradne igre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije