Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Nakon uređenja Vukovarske na redu je Radićeva, a potom i Tomislavac

Obnova prometnice, dijela od Držićeve do Savske, u tri etape, da bi bilo što manje teškoća u prometu. Radovi vrijede pet milijuna kuna
18. kolovoza 2015. u 09:24 1 komentara 1559 prikaza
17.08.2015., Zagreb - Gradolnacelnik grada Zagreba Milan Bandic obisao je pocetak radova uredjenja sjevernog kolnika Ulice grada Vukovara, na dijelu od Avenije Marina Drzica do Ulice Hrvatske bratske zajednice. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Vukovarska ulica od Držićeve do Savske posljednja je velika gradska prometnica koja će se stići urediti prije povratka Zagrepčana u svakodnevicu nakon godišnjih odmora. Jučer započeti radovi trajat će sve do 5. rujna, i to u tri etape.

– U prvoj etapi obnavljat će se dionica od Avenija M. Držića do KD Vatroslava Lisinskog, u drugoj od Lisinskog do Miramarske ulice, a treća obuhvaća potez od Miramarske do Savske ceste – kazao je Ante Todorić, čelnik Zagrebačkih cesta.

Riječ je o 2,8 kilometara ceste koja je bila u planu za asfaltiranje za godinu-dvije, no kako su njome prolazili teški tenkovi i kamioni, odlučeno je da se radovi, vrijedni pet milijuna kuna, obave odmah. Uključuju frezanje postojećeg asfalta, podizanje i popravak 150 šahtova te zamjenu rubnjaka u dužini od 120 metara, postavljanje novog asfalta i obnovu horizontalne signalizacije. U prvoj etapi do 22. kolovoza promet nije moguć od Držićeve do Lisinskog, a preko vikenda će se rekonstruirati križanja Vukovarska – Hrvatske bratske zajednice te Vukovarska – Miramarska.

Nakon toga još preostaje potez do Savske– Radit će se po 12 sati u tri etape kako bi bilo što manje teškoća u prometu – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, uz molbu građanima za strpljenje. Najavio je i neka manja asfaltiranja po gradu i veliku rekonstrukciju Radićeve.

– Moramo čekati da odu turisti, radovi će početi 10. ili 15. rujna. Nismo odustali ni od obnove Trga kralja Tomislava, u rujnu ćemo i ondje započeti radove – kazao je Bandić. Izvođač radova i način uređenja Radićeve su poznati pa se samo čeka zeleno svjetlo. Zasad se jedino ne zna hoće li se "eksperimentirati" kao lani s Mesničkom u kojoj su spušteni rubnjaci i nogostup na razinu kolnika ili će se ulica obnoviti u identičnom obliku. Obnova Radićeve stajat će 4,3 milijuna. 


Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0
MEDIJI UOČI UTAKMICE
Englezi slave što u Hrvatskoj više nema jednog čovjeka
RBA
Bliska budućnost
Igor Car o digitalizaciji banaka: Ako uz mobitel možeš doći do informacija, zašto ne bi i do novca?
  • Avatar links
    links:

    tko normalan radi paradu sa tenkovima u centru grada i napravi toliku štetu, asfalt je na tom dijelu bio odličan, bez potrebe za sanacijom!!!!!!!