Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnije gradske ulice

Nakon tri mjeseca završen kružni tok na ulazu u Zaprešić

21.01.2015.
u 14:30

Radovi su stajali oko pet milijuna kuna, a osim na rotoru, radi se i na obilaznici prema Brdovcu i slovenskoj granici

Ulaz u Zaprešić od jučer je sigurniji jer je umjesto starog križanja pokraj benzinske postaje izgrađen kružni tok. Radovi su trajali više od tri mjeseca, a prema informacijama iz Grada Zaprešića, u investiciju se krenulo temeljem statističkih podataka koji su pokazivali kako se na tom mjestu radi o crnoj točki u prometu.

Naime, tu su se vozači, unatoč zabrani, često polukružno okretali i time ugrožavali ostale sudionike.

– Kružni tok bio je idealno rješenje, njime se nije smanjio protok vozila, a znatno je povećana prometna sigurnost – kazali su iz Ureda gradonačelnika Zaprešića.

Investicija je vrijedna oko pet milijuna kuna, a gradnjom rotora stvoreni su i preduvjeti za gradnju putničkog terminala uz željeznički kolodvor.

Podsjetimo, u tijeku su i radovi na obilaznici prema Brdovcu i slovenskoj granici. 

Vožnja cestom sa četiri traka prema Sloveniji od kraja 2016.

Komentara 1

BU
BubyZG
15:48 21.01.2015.

Opet majušan rotor sa dvije trake - bit će nesereća k'o na remetinečkom rotoru !! Ne znaju naši vozači da se iz srednje trake NE SMIJE izlaziti iz rotora, a od ulaza u rotor pa do željenog izlaza se naa ovako malom rotoru ne stignu prestrojiti u vanjski krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije