Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slikarstvo

Nakon Bandića mladi umjetnik portretira dekane

slikar
Tomislav Miletic/PIXSELL
Autori: jl/VLM, mšk/VLM
25.07.2012.
u 08:00

U pozadinu poznatih djela Tadić, primjerice, ubacuje svoje prijatelje, a Milana Bandića naslikao je kao konjanika

Nema toga što Stipan Tadić ne može nacrtati – glasila je pozivnica za osebujnu izložbu u Udruzi mladih Kajzerica. Izložba je zbirka portreta slikara Stipana Tadića, a nacrtalo ju je 15 mladih umjetnika, njegovih prijatelja.

– Tijekom druženja crtali smo se međusobno pa su tako nastale i ove slike – objašnjava Tadić, slikar poznat baš po svojim realističnim portretima. Često prijatelje, obitelj ili neznance “ubaci” na pozadinu neke poznate slike. Stipan Tadić to naziva referencijama na slavne slikare, pa je tako dvoje prijatelja stavio na pozadinu poznate slike “Apsint” Edgara Degasa. No, svoje je djelo Tadić nazvao “Gemišt”. Radi i portrete po narudžbi, ali ih proširuje. Tako je, primjerice, portretirao i gradonačelnika Milana Bandića i to na konju. A gdje je ta slika? – Visi negdje u Gradskom poglavarstvu – kaže Tadić koji često radi i autoportrete.

Najnovije narudžbe portreti su svih dekana Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije