Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Nakon 13 godina okončan stečaj Velkoma

velkom
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
05.11.2013.
u 18:33

Povlačenjem tužbe Grad Velika Gorica kao vjerovnik dobit će 3,3 milijuna kuna koje će uložiti u opremanje novog komunalnog centra.

Povlačenjem tužbe Grada Velike Gorice okončan je stečaj Velkoma te su nakon predugih 13 godina stvoreni uvjeti za isplatu potraživanja na koja radnici, njih 453, čekaju još od 2000. godine. Riječ je o ukupnom iznosu od pet milijuna kuna. Povlačenjem tužbe Grad Velika Gorica kao vjerovnik dobit će 3,3 milijuna kuna koje će uložiti u opremanje novog komunalnog centra.

– Ovakvo okončanje bilo je jedino ispravno. Završena je agonija i izbjegnuta su plaćanja milijunskih troškova u slučaju gubitka spora koje je bilo najizglednije. Sudskom tužbom 2005. zaustavljen je proces okončanja stečaja i nastavljen je na štetu zaposlenika, ali i Grada. Netko bi za to, kao i za sve što je prethodilo stečaju, trebao snositi odgovornost i zato vjerujem da će krivci odgovarati bez obzira na to iz koje su političke opcije – rekao je gradonačelnik Barišić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije