Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mia Hebib

Nakit kojim su očarane zvijezde i u Samoboru

nakit
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
15.01.2014.
u 12:00

Svoj unikatni nakit umjetnica Mia Hebib izrađuje od srebra, zlata i mesinga, a cijene se kreću od 250 pa do čak 2700 kuna

Njezina je karijera išla doslovno “preko trnja do zvijezda”. U New York je došla raditi samo nekoliko dana prije kobnog 11. rujna 2001. godine. Stalno je, kaže, nailazila na odgovor “ne”. No to nije pokolebalo upornost i talent 35-godišnje Mie Hebib koja danas doživljava vrhunce svoje karijere umjetničkog dizajna nakita.

Osvojila zvijezde

Ni poznata manekenka Linda Evangelista ne može odoljeti njezinu unikatnom nakitu koji izrađuje od srebra, zlata i mesinga, a nedavno je jedan komad odabrala i Lisa Jobs, kći pokojnog Stevea Jobsa. Dizajnirala je nakit za modne kreatore kao što su Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch i BCBG Generation, a 2007. godine u New Yorku je otvorila vlastiti atelje nakita “Oblik”. Njezin kreativni proces, kaže, ima više razina, a inspiraciju crpi iz svega što je okružuje. Vozila se tako jedne večeri tramvajem, stajala je i držala se za ručku. Dok je sjetno gledala kroz prozor, pred očima joj se pojavila jedna silueta.– Sinula mi je ideja o naušnicama u obliku meduze. Tako sam ih i nazvala. Upravo je taj unikatni komad nakita poznati britanski glumac Daniel Day-Lewis kupio za svoju suprugu Rebeccu – kazala je Mia koja se uvijek rado prisjeća i vraća svome rodnom gradu Mostaru. Obožava, dodaje, onaj miris vjetra i trenutke kada sunčeve zrake prodiru kroz smaragdno zelenu Neretvu. S tri se godine preselila u Zagreb gdje je odrasla i školovala se.

Izložba do 9. veljače

Diplomirala je na Savannah College of Art and Design, a zadnjih 13 godina živi i radi u New Yorku. Kći je poznatog mostarskog slikara Adina Hebiba s kojim je u ponedjeljak otvorila zajedničku izložbu u samoborskoj galeriji Prica. Njezin nakit košta od 250 do 2700 kuna, a besplatna izložba u Samoboru traje do 9. veljače. Mia će se u ožujku predstaviti na ekskluzivnoj newyorškoj Petoj aveniji, za nju se zanimaju magazin Elle i britanski InStyle, a želja joj je da njezin nakit jednoga dana nosi glumica Tilda Swinton.

>> Izrađuju replike nakita starog 25 stoljeća koje nosi i Angelina Jolie

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije