Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važno za poslovanje

Arena dugo nije bila tako krcata: U tri dana u njoj 15.000 Svjedoka

06.08.2015., Glavni ured Jehovinih svjedok, Zagreb - Okupljanje Jehovinih svjedoka uoci godisnjeg Medjunarodnog kongresa 'Ugledajmo se na Isusa!' u Areni Zagreb.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
07.08.2015.
u 09:15

Od danas do nedjelje na Laništu traje međunarodni kongres na koji dolaze vjernici iz cijelog svijeta. Svaki program važan je za poslovanje najveće dvorane u Hrvatskoj, kaže direktor Arene Zagreb Sretan Šarić

Glavni grad ovih je dana pun Jehovinih svjedoka, koji obilaze Gornji grad, centar, ali i turističke atrakcije izvan grada.

S gotovo 300 autobusnih linija stižu iz svih dijelova Europe, a njih tisuću doletjelo je iz Australije, SAD-a, Portorika... Mnogi dolaze i direktno na međunarodni kongres Jehovinih svjedoka, koji danas počinje u Areni Zagreb, a trajat će do nedjelje.

Domaći specijaliteti

Veliku dvoranu ispunit će u potpunosti, a prema procjenama, okupit će ih se oko 15 tisuća. No, u Zagrebu neće ostati samo tri dana, već će gosti biti puna dva tjedna. Svi smještajni kapaciteti gradskih hotela popunjeni su, a njih 2500 smjestili su i u studentske domove, a 500-ak ih je u privatnom smještaju. Da sve prođe u najboljem redu brine se preko 3000 volontera, a čitav su projekt planirali preko godinu dana.

–Ove godine ovakav kongres organizira se u sedam zemalja svijeta. Tema programa je "Ugledajmo se na Isusa!" - kaže suradnik kongresnog odbora Milenko Rašković, dok Joško Liović, zadužen za odnose s javnošću dodaje kako je zadnji takav kongres održan 1991. na stadionu u Maksimiru. Prva stanica onih članova zajednice koji stižu autobusima je Glavni ured kršćanske vjerske zajednice Jehovini svjedoci na Jankomiru. Tamo su im domaćini pripremili specijalitete Hrvatske i BiH (Svjedoci u Zagrebu pokrivaju i tu zemlju). Strance su najviše oduševili ćevapi, fritule i štrukli. A na licu mjesta pokazali su im i kako se rade pa volonteri sami peku. U sjedištu su im prikazali i povijest Jehovinih svjedoka u Hrvatskoj, a može se i vidjeti te isprobati tonski studio u kojem snimaju audio materijale, promoviraju i crtiće koje sami rade...

Gosti mogu napisati i svoje utiske, koje kvačicama ostavljaju na užad u dvorištu.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Najam prostora

Za večernje zabave unajmili su, pak, dvoranu Kornati u Hypo Centru. Iz SAD-a došli su i supružnici Matthew i Yunah Lee, te Lauren S. Odita, koji će se, kako kažu, vratiti u Zagreb. Turistička zajednica grada dala je i sve potrebne materijale vezane uz glavni grad. Središnji događaj javno je krštenje sutra u 11.45 sati, koje uključuje postavljanje velikog bazena u koji će u bijelim haljama uroniti svi koji žele. Veliki kongres odlično se uklopio u novi program Arene Zagreb, čiji je direktor Sretan Šarić odlučio iznajmiti sve prostore kako bi od gubitaša stvorio uspješnu tvrtku.

–Svaki događaj bitan je za poslovanje Arene – samo je kratko Šarić komentirao skup. U ovoj godini najveća dvorana u Hrvatskoj i nije bila baš prečesto popunjena, a do kraja 2015. zna se za pet utakmica Europskog košarkaškog prvenstva u rujnu i koncert Bijelog Dugmeta krajem studenoga. Šarić je u jednom navratu za Večernji list rekao kako su godišnji troškovi održavanja i upravljanja Arene do devet milijuna kuna godišnje, te da njega kao direktora više zanima financijska uspješnost dvorane od broja popunjenih dana.

Komentara 22

MO
more125
17:52 07.08.2015.

Iako njihovo učenje djeluje kao da je temeljeno na bibliji rezultati su suprotni onome što je Isus podučavao. Razaraju obitelji, traže sljepu odanost i poslušnost i pri tome se vješto služe pristikom grupe. Jako vjerski indoktriniraju svoje članove i traže slijepu poslušnost. Opasna sekta i svakako bi im se trebao zabraniti rad sa maloljetnicima.

ZR
Ze Roberto u
12:29 07.08.2015.

U Medugorju je do jucer odrzano hodocasce mladih -Mladifest! Okupillo se preko 50 000 mladih iz 66 zemalja! Trajalo je 10 dana! To nije bilo vrijedno ni spomenuti? Pise se samo ono sto nema veze sa katolickom vjerom.....

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:37 07.08.2015.

Opet posebna regulacija prometa a stvarno kaj je previse previse je a kaj se jehovinih svjedoka tice mislim da je to njihova stvar al da su dosadni kad obilaze po kucama jesu i doslovno treba vrata zakljucavat i nebi smjeli samo tako upadat u dvoriste kuca ipak je to privatni posjed a oni se ne obaziru previse na to i to me kod njih smeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije