Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dođite u vidru

Najstarije kazališta za slijepe i slabovidne na svijetu jedinstvenom predstavom slavi veliku obljetnicu

Bjelovar: Glumci Kazališta slijepih i slabovidnih izveli predstavu Ju?er sam se sjetio plave
Damir Spehar/PIXSELL
01.11.2023.
u 08:00

Rezervacija ulaznica moguća je pozivom na brojeve telefona 01 4812 502, 4812 066 ili na adresi elektroničke pošte kazaliste@novizivot.hr

Jedno od brojnih bogatstava naše metropole jest širok spektar kulturnih događanja koja ovdje možete pohoditi. A velika je stvar i kada ponuda postaje dostupna i kada uključuje veći broj Zagrepčana, a jednom takvom događanju možete prisustvovati već u petak. 

Naime, Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život"  slavi svoj 75. rođendan predstavom "Ne daj se Njofra!", nastaloj prema tekstu Milana Grgića te u režiji Željka Duvnjaka. Najstarijeg je to kazalište slijepih i slabovidnih osoba na svijetu, a predstava se realizira i u suradnji s Muzejem grada Zagreba, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Gradskim društvom Crvenog križa.

Ako s izvođačima želite obilježiti ovu veliku obljetnicu, onda u kalendar morate upisati 3. studeni jer upravo će u petak, s početkomn u 20 sati, predstava biti izvedena na Sceni Vidra. Prihod od predstave bit će namijenjen prikupljanju sredstava za osiguranje socijalne usluge videćeg pratitelja, odnosno za infrastrukturu koja će kazalištu "Novi život" omogućiti dobivanje licence za pomoć svim njihovim članovima.

>>VEZANI ČLANCI: 

Inače, "Novi život" često gostuje na nepoznatim pozornicama, odnosno u nepoznatim gradovima, pa su im asistenti, odnosno, videći pratitelji neophodni. To praćenje se pored rada u kazalištu prostire i u njihove privatne živote, jer su okruženi često nesavladivim preprekama.

Rezervacija ulaznica moguća je pozivom na brojeve telefona 01 4812 502, 4812 066 ili na adresi elektroničke pošte kazaliste@novizivot.hr. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu Vidre u Draškovićeva 80 do petka u  20 sati ili preko web prodaje na www.novizivot.hr.

>>VIDEO: Prosvjed studenata ADU zbog zlostavljanja: 'Nismo tražile, sad tražimo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije