Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački heroji

Najpothvat godine: spasili iz požara 21 čovjeka i dva psa

vatrogasci
Borna Filić/PIXSELL
04.05.2017.
u 14:00

Priznanje je zaslužila ekipa koja je lani u prosincu intervenirala u Mimarinoj ulici u Malešnici, a po njega je otišla ravno iz C.I.O.S.-a

Zagrebački heroji, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dobitnici su nagrade za “Najpothvat godine”.

Brončanu povelju i plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice dobili su kao priznanje za spašavanje 21 čovjeka i dva psa iz požara u Ulici Ante Topića Mimare u Malešnici početkom prosinca prošle godine.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kada je tog zimskog jutra zbog prevrnute svijeće planulo spremište u podrumu peterokatnice i požar se proširio po cijeloj zgradi, na teren je izišlo 19 vatrogasaca iz postaja Jankomir i Centar. Užurbano su gasili buktinju i izvlačili stanare stubištem ili preko balkona autoljestvama. Nekoliko je osoba ozlijeđeno jer su se nagutali dima, ali su srećom gasitelji spriječili veću tragediju i štetu. Vatrogasna je ekipa po godišnju nagradu u Zadar otišla direktno s požarišta.

Oni su, naime, prvi došli na zahtjevnu intervenciju gašenja požara u C.I.O.S.-u u ponedjeljak navečer. Na uigranu ekipu ponosan je i njihov šef, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih.

vatrogasci
1/7

– Bez lažne skromnosti, ali mi zaista samo radimo svoj posao. Ne osjećamo se bolje ili hrabrije od drugih ljudi. Mislim da su u ovoj državi pravi heroji oni “mali ljudi” i poduzetnici koji rade i plaćaju porez da bismo mi, korisnici proračuna, mogli raditi svoj posao – kazao je zapovjednik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije