Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

“Najdraži su mi sedmerci koje sam branio u tekmi protiv Srbije”

Matej Ašanin
Igor Kralj/PIXSELL
11.09.2010.
u 08:00

Sadašnji uspjeh, kaže, duguje svom treneru iz Rukometnog kluba Rudar Vladimiru Šujsteru

Hrvatski kadetski reprezentativci novi su rukometni prvaci Europe! – odjeknula je potkraj kolovoza vesela vijest. Nekoliko tjedana poslije, kada su se dojmovi slegnuli, u slavljeničko nas je raspoloženje vratio susret s mladim Samoborcem Matejem Ašaninom, koji je teret borbe za europsko zlato velikim dijelom preuzeo na svoja leđa. Naime, sedamnaestogodišnji Matej nepreglednim je nizom obrana u Crnoj Gori izborio naslov drugoga najboljeg golmana prvenstva!

Pobjeda cijelog kolektiva

Kakav je osjećaj okititi se europskim zlatom, i to u dobi u kojoj se većina njegovih vršnjaka još “traži”, Mateja smo upitali dok je kratko boravio u svom rodnom gradu Samoboru (Ašanin od ove sezone igra za RK EMC Split pa živi u Splitu, op. a.).

– Osjećaj je izvrstan! Europsko prvenstvo bilo je doista nezaboravno, a mi od početka jako dobro uigrani. Ante Kaleb proglašen je najboljim igračem prvenstva, Teo Čorić ušao je u prvu sedmorku, a Filip Ivić i ja bili smo od početka na visokoj razini. Naslov drugoga golmana prvenstva vrlo godi, no ovo je pobjeda kolektiva – kaže M. Ašanin i tek nakon našeg inzistiranja otkriva svoj impresivni postotak obrane – na prvenstvu je odvratio čak 43 posto upućenih udaraca na gol! Ipak, neke od njih pamti s posebnim zadovoljstvom...

Branio 8 od 10 golova

– Na utakmici protiv Švedske branio sam 50 posto udaraca, no najdraže su mi obrane sedmeraca u utakmici protiv Srbije. Na prvenstvu sam obranio njih 8 od 10 – zadovoljan je M. Ašanin. A kako se rodila strast prema rukometu kod tog sve donedavno člana RK Rudar?

– Sve je počelo 2003., kada su naši seniori u Portugalu osvojili medalju. Svoje prve obrane ne želim ni pamtiti, no poslije je nekako krenulo... Prvo RK Rudar do siječnja 2010., zatim RK Croatia osiguranje Zagreb i sada Split – prisjeća se Ašanin i dodaje da je za većinu toga zaslužan njegov trener u RK Rudar Vladimir Šujster.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije