Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti istražili

Najbolja kava pije se u kafiću Hocus Pocus, najgora u La Pazu

kava (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
18.09.2012.
u 08:00

Ocjenjivali smo, uz kvalitetu spravljene kave, ljubaznost konobara, cijenu kave, čistoću kafića, posebice toaleta, kao i dostupnost dodatnih sadržaja poput pristupa internetu, poručuju neobični istraživači

Najbolja zagrebačka kava poslužuje se u kafiću Hocus Pocus u Šubićevoj ulici, rezultat je šestomjesečnog ocjenjivanja grupe studenata Fakulteta političkih znanosti provedeno u čak 170 ugostiteljskih objekata gotovo svih zagrebačkih kvartova. A ova zanimljiva “ocjenjivačka” grupa koja nosi ime Coffee Fever prije pola godine se okupila kako bi napravila studijski projekt o kvaliteti zagrebačkih kava i usluge u kafićima, no nakon obilja obrađenih informacija, litara popijenih kava, ugodnih i neugodnih trenutaka, među kojima su im u nekim kafićima čak i prijetili zbog vrednovanja poslužene kave, odlučiti su se dugoročno posvetiti rangiranju kvalitete najdražeg toplog napitka.

Najbolji Hocus pocus, najgori La Paz

– Ocjenjivali smo, uz kvalitetu spravljene kave, ljubaznost konobara, cijenu kave, čistoću kafića, posebice toaleta, kao i dostupnost dodatnih sadržaja poput pristupa internetu. Hocus Pocus nas je zadivio pa nije moglo drugačije nego da ga stavimo na vrh liste – otkriva inicijator “akcije ocjenjivanja” Marko Hadjur.

Laskavom titulom poslužitelja najbolje zagrebačke kave u jednom od najugodnijih zagrebačkih ambijenata, kako su presudili ocjenjivači, ostao je zatečen i sam vlasnik kafića Miro Ćurković, koji nije skrivao zadovoljstvo visokom ocjenom.

– Ovog ljeta sam otvorio kafić koji je u prvom redu usmjeren mladima. Interijer su uredili talijanski dizajneri, a cilj je bio napraviti ugodnu atmosferu po uzoru na ugostiteljske objekte u Milanu. Naši gosti piju dosta kave, po cijeni već od 8 kuna, pa je red da onda poslužimo najbolje što možemo – priznaje Ćurković.

Studenti su pohvalili i kvalitetu kave te usluge u kafićima Excellente na okretištu Remiza kao i Kic na Cvjetnom trgu. No njihovo istraživanje nije moglo zaobići i one “najgore” u ovom neobičnom istraživanju čiji su rezultati objavljivani na Facebooku, Twitteru (koji su im hakirali nakon mjesec dana) te posebnom blogu o kvaliteti kave.

U kavi pronašli nokte, dlake, na šalicama ruž

– Definitivno najgora kava koju sam popio bila je u kafiću La Paz na Glavom kolodvoru, dok ih u stopu slijede kafić Mihaljevac na istoimenom okretištu tramvaja te zaprešićki kafić Jet-set – prisjeća se Hadjur nositelja ne baš tako laskave titule.

Ovi neobični istraživači poručuju da, primjerice, kava spravljena u La Pazu nije ni bila blizu imena tog napitka, nego voda u kojoj je bilo samljeveno tek pokoje zrno, zbog čega su uz nekvalitetnu uslugu “zaradili”   titulu najgoreg poslužitelja kave u Zagrebu. A osim takvog “užitka”, u obilasku kafića uz kavu znali su im poslužiti u šalici i nokte, česte su bile i dlake, dok su se nerijetko na šalicama zaticali tragovi ženskog ruža...

– Bilo je i pokušaja podmićivanja, kada smo se u početku predstavljali tko smo i što radimo, ugostitelji su bili jako uslužni prema nama. Poslužili bi nam čak i topla peciva uz kavu, šalice su bila uglancane do visokog sjaja – priznaje Suzana Erbežnik koja je također sudjelovala u ocjenjivanju kava. Prilikom istraživanja pratile su ih i prijetnje gnjevnih ugostitelja nezadovoljnih ocjenama, dok studenti ponavljaju – ni jednu kavu nismo popili samo jednom u vašem kafiću, nego više puta kako bismo se uvjerili u istinsku vrijednost onog što nudite.

Komentara 9

Avatar double_D
double_D
09:35 18.09.2012.

nudim 2 tisuće eura kad se pojavite u splitu za odličnu ocjenu. moj caffe bar je...ma samo se vi predstavite i dogovorit ćemo se... ;)

Avatar MENSA
MENSA
09:51 18.09.2012.

NIJE ISTINA! Ovo je istraživanje potpuno lažirano! Opće je poznato da najbolju kavu (i kratku i produženu) radi Barica iz onog kafića , tam u Špičkovini, kod željezničkog kolodvora. Hokus - pokus.......kaj god!!!

SE
student energetike
13:30 18.09.2012.

Studenti naravno nemaju pametnijeg posla nego ispijati kave cijelu godinu. Blago se nama svima. Kaj je najgore, vjerojatno su i plaćeni za takve aktivnosti pod krinkom nekakvog "marketinga", "anketa" i sličnoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije