Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Nadzorni odbor ne da Čoviću da digne novi kredit od 150 mil. €

covic
Robert Anić/Pixsell
15.09.2010.
u 12:11

Imam plan što ćemo napraviti, ali neću sad o tome. Uprava i NO zajedno rade i kreiraju poslovnu politiku. A vidjet ćemo što će o zaduženjima i ostalome reći Skupština koja zasjeda sutra – rekao je jučer Čović.

Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga nije Ivi Čoviću, predsjedniku uprave, dao suglasnost za dva kratkoročna kredita od 280 milijuna kuna koja je uzeo prije nešto više od mjesec dana kako bi isplatio plaće i podmirio dio obveza.

Tromi predsjednik

Nije dobio suglasnost ni da digne dugoročni kredit od 150 milijuna eura kako bi Holding uspio poslovati. Nadzorni odbor načelno je odgodio davanje suglasnosti za taj kredit, uvjetujući Čoviću da im predstavi plan korištenja kredita i smanji troškove. Sugerirali su mu uvijek aktualno restrukturiranje tvrtke, o čemu i sam Čović govori od kada je došao.

– U srpnju je na Trgovačkom sudu priznata nova Skupština Holdinga. Do tada se nije znalo na čemu smo, gradonačelnik je bio Skupština i nisam mogao restrukturirati tvrtku. Iako, djelomično jesam – rekao je Čović.

Dodaje da suglasnost za podignute kratkoročne kredite nije ni trebao tražiti, no da ih je na dnevni red stavio radi međusobnog povjerenja uprave i NO-a.
– Imam plan što ćemo napraviti, ali neću sad o tome. Uprava i Nadzorni odbor zajedno rade i kreiraju poslovnu politiku. A vidjet ćemo što će o zaduženjima i ostalome reći Skupština koja zasjeda sutra – rekao je jučer Čović.
No, iako se Čović ne slaže s tim, u političkim krugovima kruži priča da dio esdepeovaca više ne želi Čovića na čelu Holdinga jer ga smatraju tromim, a među takve svrstavaju i Borisa Šprema, predsjednika Gradske skupštine.

Svi Špremovi ljudi

Nedavanjem suglasnosti na kratkoročne kredite, što je Čović tražio želeći uspostaviti povjerenje, može se sada tumačiti upravo u prilog tome jer većinu u NO-u čine Špremovi ljudi. Predsjednik NO-a je Ivo Družić, Špremov prijatelj iz struktura bivše države, a u njemu su i Anđelka Buneta, Špremova bliska suradnica, te Josip Kregar, Špremov obiteljski prijatelj.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:22 15.09.2010.

Koja se nepostistička komunistička bagra okupila u ZGB Holdingu, pa to je nevjerovatno. Na takvoj gomili ih nije bilo ni prije 90.-tih!

MA
matic
15:12 15.09.2010.

a sta ce te moji zagrepčani kad ste nesposobni pa vam moraju grad vodit hercegovci

GA
gary1
13:55 15.09.2010.

prezime Čović dolazi iz istog podneblja od kuda je Bandić, Ljubičić, Mamić, Kutle........ i ostala bagra koja drma i harači po Zagrebu, svi su oni s istog kamena, a sve rodjak do rodjaka. Svi su oni povezani i dobro surađuju po pitanju raspodjele tuđeg novca. Najbitnije je bilo i je domoći se Zagreba i upisati i završiti fakultet, pa će se već naći neki posao. I tako malo po malo eto njiha na svim najvažnijim funkcijama u gradu, a pogledaj stručnjaka, sve neki prometni, filozovski itd. fakulteti i kradu li ga kradu. Posebna priča su ovi iz Imotske krajine (barba Luka).................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije