Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelačićev trg

Nadzorne kamere s s Trga su maknute kada su uklanjane reklame, sada ponovno snimaju

14.10.2014., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica nastavljeno je postavljanje kamera za videonadzor. Od sada ce Trg biti pokriven i sa istocne strane. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.10.2014.
u 11:30

Umjesto na reklamama koje su po odluci Skupštine maknute, dvije kamere jučer su stavljene na stupove javne rasvjete

Odluka kojom je Gradska skupština naredila da se na Trgu bana Jelačića uklone reklame s pročelja i krovova zgrada zadala je posla i prometnom redarstvu koje je moralo pronaći nove lokacije za kamere.

Naime, dvije kamere koje su se nalazile na reklami Croatia osiguranja odakle su snimale polovicu trga maknute su kad je skinuta reklama pa su sada postavljene na stupove javne rasvjete.

Foto: Milan Ilić

– Nismo ih odmah mogli premjestiti jer smo trebali osigurati danonoćnu opskrbu električnom energijom. Sada smo to riješili pa su vraćene i kamere – kazao je Mate Kraljević, šef prometnog redarstva. Dodao je da se još dvije kamere nalaze uz reklamu Anić holdinga, a da će njihovo premještanje ovisiti o sudbini reklame.

Podsjetimo, kamere su postavljene kako bi nadzirale nedopuštenu vožnju glavnim trgom te doprinijele većoj sigurnosti građana, a zahvaljujući njima policija je uhvatila osobe koje su prošle godine ondje postavile eksplozivnu napravu.

Komentara 4

DU
Deleted user
13:06 15.10.2014.

Ma da bi nadzirale nedopuštenu vožnju gradom? Danas je objavljen članak o pljački i vandalizmu nad grobljem u jakuševcu (ukrali broncu, druge pl. metale i td). Prije toga groblja u Odri....Pa zaboga, dajte kamere na gradska groblja ( u grane drveća, na ulaze, na elekt. stupove). Negdje se nepotrebno (prekomjerno) rasipa, a drugdje ništa ne ulaže? Kako se to našim novcem gospodari?

Avatar dras32
dras32
12:33 15.10.2014.

A što je ovim ružnim željeznim nosačima reklama koji su ostali po krovovima? Ružniji su ovako prazni nego dok su reklame bile na njima

Avatar Nexus
Nexus
08:45 16.10.2014.

Bolje da su ostale reklame, a kamere da ste skinuli. Poticete samo voyorisam kod svojih djelatnika. Sigurno se i Milan ponekad skrene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije