Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH ZEZ EKIPE

Na znanstvenom sajmu u Danskoj hit su - Zagrepčani

znanost
Foto: ZEZ
1/4
27.06.2014.
u 14:00

Izlošci tima pohvaljeni su jer su učili ljude i o samom Zagrebu

Nakon što su, uz pomoć profesora Baltazara, oduševili posjetitelje najjače svjetske znanstvene konferencije Euro Science Open Foruma u Danskoj, Mreža popularizatora znanosti, koja radi na projektu ZEZ-a u Zagrebu, prvog znanstvenog edukativno-zabavnog centra, posjetila je i znanstveni centar Experimentarium u Kopenhagenu.

Podsjetimo, ekipa ZEZ-a u Danskoj je predstavila interaktivno mapiranu knjigu koja se lista putem senzora, a u kojoj profesor Baltazar rješava probleme vezane uz ekologiju. Također, posjetitelji festivala popularizacije znanosti mogli su pogledati i kazališnu predstavu “Profesor Baltazar goes green”, a u pauzama predstave i crtiće profesora Baltazara. Kao jedini član Europske mreže znanstvenih centara i muzeja, ekipa ZEZ-a ove je godine, u okviru suradnje s Dancima, uzvratila posjet Zagrebu koji se dogodio u prosincu prošle godine. Tada je Zagreb posjetio Kim Herlev, jedan od direktora Experimentariuma, koji je bio glavni govornik na tribini o popularizaciji znanosti “Znanost je IN”, koja je ispunila dvoranu Studentskog centra u Savskoj. A ZEZ-ovci su sada vidjeli Experimentarium, koji na 3000 kvadrata nudi vrhunsku zabavu uz znanost.

– Nova lokacija, koju još proširujemo, na savršenom je mjestu u gradu. Izgradnjom novog pješačkog mosta očekujemo povećanje broja posjetitelja koji je već sad sjajan. Naš centar posjećuju i odrasli i djeca, a svi s istim žarom sudjeluju u pokusima i ostalim interaktivnim eksponatima – rekao je Kim Herlev te dodao da podržava inicijativu za izgradnju ZEZ centra u Zagrebu. Također, Herlev je pohvalio izlaganje ZEZ-ovaca na festivalu znanosti rekavši kako je upravo kombinacija predstave, animiranih filmova i interaktivne knjige dala svima priliku da sudjeluju i nauče nešto novo o Zagrebu, profesoru Baltazaru i hrvatskoj popularizaciji znanosti.

>>Profesor Baltazar u Skandinaviji mališane uči o zaštiti okoliša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije