Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u njemu će raditi 350 zaposlenika

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren tehnološki park za startupove

Velesajam tehnološki park
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
07.04.2017.
u 12:15

Tehnološki park Zagreb smješten na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma (ZV) namijenjen je razvoju i poticanju startup poduzetništva.

Tehnološki park površine je 7.313 četvornih metara, vrijedan je 15 milijuna kuna i u njemu će raditi 110 startupova s oko 350 zaposlenih.

Namijenjen je razvoju startup scene, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja.

Prostor je koncipiran u 118 zasebnih modularnih radnih jedinica, uz dvorane za sastanke, zajedničke prostore i laboratorije, Centar za računalnu forenziku, Centar za sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i sl.

Otvarajući park, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je uz obnovu zagrebačkih fasada riječ o jednom od najvažnijih gradskih projekata.

Novi prostor ima i dalekosežnu poruku za demografsku politiku zemlje, kaže Bandić i najavljuje da će na posljednjoj sjednici zagrebačke Skupštine u aktualnom sazivu predložiti osnivanje Ureda za demografiju.

Ustvrdio je da je otvaranje Tehnološkog parka početak istinskog redizajna Zagrebačkog velesajma.

"Ovo je početak istinskog redizajna ZV-a. Četvrtina ZV-a ostat će za sajmovanje dok će 75 posto bit komercijalizirano", rekao je Bandić. Najavio je da će i prizemlje paviljona 12 biti preuređeno i namijenjeno pomoći startupovima.

Direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šestić istaknuo je da će Tehnološki park bit poticaj mladima za ostanak u Hrvatskoj i opstanak na tržištu.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić podsjetila je da su od 1956. godine mnoge jake kompanije u poslovni život kretale iz prostora ZV-a. Nada se da će tako biti i nakon otvaranja parka.

>> Pokrenite startup i dobijte bespovratno 175.000 kuna

>> Posjetili smo tehnološki park na Velesajmu: Sve badava za 350 radnika u 118 malih tvrtki

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar fijolica
fijolica
13:33 07.04.2017.

A slika valjda prikazuje dio koji se odnosi na Ured za demografiju? Ili ...?

PE
petrovicpetar725
13:35 07.04.2017.

Bravo za Bandića, ovo je stvarno odlična stvar, najbolje što je ovo tek početak, Miki će nam oživit velesajam sa ovakvim projektima!

Avatar marioandric63
marioandric63
13:52 07.04.2017.

Odličan projekt Grada Zagreba usmjeren ka razvoju i jačanju konkurentnosti i hrvatskog gospodarstva u cjelini. Sve pohvale gradonačelniku Milanu Bandiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije