Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdani

Na Sve svete ZET će i ove godine voziti besplatno?

02.11.2013. Zagreb - Dan nakon blagdana Svih svetih malobrojni gradjani koje nije ni slaba kisa sprijecila da obidju groblje Mirogoj i posljednja pocivalista svojih obitelji.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
26.10.2014.
u 16:35

Idućega petka, subote i nedjelje na snazi je izvanredna organizacija prometa, a spremni su i na svim gradskim grobljima

Iako je do samog blagdana Svih svetih preostalo još devet dana, pripreme, barem što se tiče Holdingovih podružnica, u punom su jeku.

U Zagrebačkom električnom tramvaju, poručuju, spremni su za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, na sam blagdan te na Dušni dan.

– Izvanredna organizacija prijevoza bit će na snazi u petak, subotu i nedjelju, 31. listopada te 1. i 2. studenoga – poručili su iz ZET-a naglašavajući kako će se tijekom cijeloga sljedećeg tjedna dodatno pratiti promet na autobusnim linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključivat će se, kako je napomenuo Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, i dodatne autobusne linije.

Iako to još službeno nije potvrđeno, i ove bi godine, kao i prethodnih, na blagdan Svih svetih javni prijevoz prema gradskim grobljima trebao biti besplatan, a bit će uspostavljena i zabrana prometa u Aleji Hermana Bolléa, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bolléa, te Remetskom cestom od Mirogojske do Kamenitog stola.

– Pojačano će voziti i tramvaji i autobusi koji voze do zona ukrcaja na izvanredne linije ili većih gradskih groblja. Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, ali i putem tonskih poruka koji će putnici slušati u javnom gradskom prijevozu i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima – poručili su iz ZET-a.

Spremni su i na Gradskim grobljima. Kao i svake godine, posljednja počivališta bit će otvorena u 24 sata, a bit će organizirana i dežurstva redara i čuvara.

Komentara 6

DU
Deleted user
18:41 27.10.2014.

Grad određuje cijene karata ZET-u, pa kako odredi cijenu, tako nadoknađuje gubitke. Koliko se zaposlilo nekih ljudi u zadnjih 10-ak godina...i po čijim intervencijama, dobro da ne plaćamo kartu 25 kuna. Vozačima svaka čast, oni sve lijepo odrade, služba održavanja očito redovno održava vozila, ali uprava, glasnogovornici, ma jad i gomila novca za što?

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:56 26.10.2014.

Lana Kovačević, možete li pojasniti kako će ZET voziti besplatno ako će trošak prijevoza nadoknaditi Grad ZET-u kao što je to praksa svake godine! A Grad ima prihode između ostalog i od 18% prireza na osobni dohodak od svih građanaa koji imaju osobna primanja i prebivalište u Zagrebu. Zato molim ne pišite neistine.

Avatar Nexus
Nexus
10:34 27.10.2014.

"Nema džabe ni u stare babe" svakome bar 1,-. Kunu naplatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije