Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata

Na stup srama stavit će se dužnici komunalne naknade

Presica gradonačelnika
GSSN
10.11.2010.
u 08:00

Dug građana, trgovačkih društava i obrta koji već godinama ne plaćaju naknadu iznosi 15 milijuna kuna

Ukupan dug od komunalne naknade koji građani, trgovačka društva i obrti već godinama duguju Gradu Samoboru popeo se na oko 15 milijuna kuna, rekao je jučer na redovitoj presici gradonačelnika pročelnik za komunalne poslove Željko Kovačić.

Prisilna naplata

Iako se stalno provodi prisilna naplata, ona nije baš učinkovita i Grad će morati krenuti u otpisivanje oko osam milijuna kuna tog duga. A kako bi se prisililo neplatiše da plate barem dio duga gradonačelnik Krešo Beljak najavio je da će javno objaviti njihova imena. – Pokušat ćemo izbjeći pravilo o tajnosti podataka, pa ako pravne i fizičke osobe ne podmire dug, napravit ćemo popis svih osoba i objaviti ga u medijima. Neki vrlo poznati Samoborci bit će jako iznenađeni kad se nađu na toj listi. Pozivam još jednom sve da podmire svoje dugove kako bi Grad funkcionirao kako spada jer su to preveliki iznosi duga – rekao je gradonačelnik Beljak.

Manji proračun

A bajno proračunsko stanje ne očekuje se ni u 2011. godini. Naime, sljedeće godine proračun će biti manji deset posto i maksimalno će se štedjeti, ali ipak se neće dirati u socijalna prava, obećao je gradonačelnik Samobora.

– Neće biti smanjenja stipendija, porodiljnih naknada ili prijevoza, sve to ostaje na istoj razini kao i ove godine. Predložit ćemo sindikatima da se smanje plaće, pa ćemo vidjeti hoće li oni to prihvatiti – najavio je Beljak.

Boris Kušt, direktor Komunalca, najavio je da zimska služba s radom počinje 15. studenoga, a završava 15. ožujka.

– Zimska služba je spremna, nabavljeno je 1200 tona soli kojoj je cijena zbog njenog nedostatka na hrvatskom i europskom tržištu narasla za 30 posto, i nadamo se da nas snijeg ove godine neće iznenaditi. Imamo i nove posude za sol koje će stajati kod svakog mosta u Samoboru – poručio je Kušt.

Nabavljena su i dva nova traktora za malu zimsku službu, a uz njih idu i ralice i posipači. Za zimsku službu i ove je godine predviđeno oko četiri milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije