Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizirala "Palma"

Na stotine vjernika prošetalo se središtem Zagreba u Tijelovskoj procesiji

09.06.2023.
u 09:30

Procesiju je predvodila Kravat pukovnija, slijedio ih je Zagrebački orkestar ZET-a, lovci Lovačkog saveza grada Zagreba i Počasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, dječica obučena u bijele halje, koja su bacala latice cvijeća, a u sredini su svećenici hodali oko euharistije zaštićenom ispod baldahina, koja simbolizira i utjelovljuje Tijelo Kristovo

Na svetkovinu Tijelova iz Župe Presvetog Srca Isusova iz Palmotićeve krenula je sinoć procesija koja je okupila na stotine vjernika, a okupirala je pažnju i svih koji su se pronašli u središtu Zagreba.

Kako je procesija prolazila Draškovićevom, Boškovićevom, Štrosmajerovim trgom i Šenoinom, tako su se prolaznici hvatali mobitela i snimali i fotografirali, a stanovnici centra izlazili na prozore ne bi li promotrili dugu povorku. Povorka je krenula nakon mise pri bazilici Presvetog Srca Isusova, koju je predvodio župnik i superior p. Stipo Balatinac.

Procesiju je predvodila Kravat pukovnija, slijedio ih je Zagrebački orkestar ZET-a, lovci Lovačkog saveza grada Zagreba i Počasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, dječica obučena u bijele halje, koja su bacala latice cvijeća, a u sredini su svećenici hodali oko euharistije zaštićenom ispod baldahina, koja simbolizira i utjelovljuje Tijelo Kristovo.

Procesija je trajala više od sat vremena, cijelim putem pjevalo se i molilo, puhački orkestar ZET-a je svirao, Kravat pukovnija je stupala i bubnjevima privlačila pažnju okupljenih, a pri kraju puta isukali su i sablje i tako simbolično označili završetak procesije, nakon čega je uslijedio blagoslov.

Otkako je krenula do trenutka završetka, pao je i mrak, a dok su prolazili ulicama, promet je regulirala i zaustavljala policija, pa su i tramvaji stajali dok i posljednji sudionik procesije od njih nekoliko stotina nije prošao ulicom.

1/13

Komentara 3

PE
Pendrek57
12:00 10.06.2023.

Mora da je to bio trn u oku Senfa.

V0
Vlaskoulicanec4.0
11:37 10.06.2023.

A da ipak nije bilo nekoliko tisuća? Barem je tako izgledalo! Definitivno je bilo više od 2500 ljudi. Ali očito morate minimalizirati broj. Da je to bila neka "pride" pisali bi o "desetinama tisuća"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije