Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganje hž infrastrukture

Na stajalištu u Buzinu postavit će nove stalke za bicikle

buzin stajalište vlak
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
26.01.2016.
u 17:00

Postaja otvorena u ožujku 2015. frekventna je zbog pojačane gradnje u naselju

Željeznička postaja u Buzinu uskoro će dobiti nove stalke za bicikle. Prema pozivu za dostavu ponuda, vrijednost je nabave 5.200 kuna, a javiti se treba do 5. veljače. 

Dodatno je to ulaganje HŽ Infrastrukture koja je uređenje stajališta pokrenula zbog pojačane gradnje na tome području, čime je povećan broj korisnika željezničkih usluga. Posljednjih godina niknuli su ondje trgovački centri, jedan se trenutačno gradi, a blizu je i veleposlanstvo SAD-a. Gradsko naselje sve više raste, a širi se i poslovna zona, otvorena devedesetih. Trenutačno Buzin ima oko 1850 stanovnika, kao i 5000 zaposlenih u poslovnoj zoni.

Uz željezničko stajalište, otvoreno u ožujku 2015., sagradili su i pothodnik, kolosijek, bočni peron dužine 160 metara, dizalo za osobe smanjenje pokretljivosti, parkirališta i pristupne ceste te nadstrešnice za bicikle. Radnim danima na relaciji Zagreb – Sisak – Zagreb vlakom putuje oko 3800 ljudi. Prema podacima HŽ-a, dnevno se postajom koristiti između 200 i 300 putnika, a od Glavnog kolodvora do Buzina vlak vozi 11 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije