Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na putu do Jadrana kratki odmor u auto kampu na Jarunu

GUP-om se predviđa gradnja kampa, koji je Zagreb već imao na Mladosti, ali je ukinut 1986.
27. svibnja 2013. u 09:45 0 komentara 383 prikaza
jarun roštilj  (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Nedavno donesenim Generalnim urbanističkim planom na Jarunu je predviđena izgradnja auto kampa, o kojem je još 2011. godine govorio gradonačelnik Milan Bandić. Autokamp za turiste koji su na proputovanju na Jadran trebao bi se graditi na jugozapadnom dijelu jezera, a i u podružnici Zagrebačkog holdinga, Upravljanje sportskim objektima, koja je nadležna za Jarun, smatraju da je vrijeme da se izgradi. 

Podsjetimo, Zagreb je prije imao auto kamp, i to na Mladosti koji je ukinut još 1986. godine, uoči Univerzijade. 

Gradu je to potrebno

– Kada će se točno graditi kamp, još nije točno određeno, no moglo bi biti uskoro. Takvo nešto gradu je apsolutno potrebno. Predviđen je planom, a Jarun je savršeno mjesto za to –kazao je Ivo Erić, direktor podružnice. 

Iako još nije spreman dočekati turiste s prikolicama koji će ih još ove godine sigurno moći parkirati samo u dvorištu motela Plitvice, kako je to bio slučaj do sada, Jarun je za kupače, kažu iz te Holdingove podružnice spreman. Sezona počinje 5. lipnja, a već su spremni i spasioci koji će brinuti o sigurnosti kupača. 

Oko 26-30 spasilaca dnevno na Jarunu nadgledati će kupače, a osam spasilaca bit će na Bundeku, i to u vremenu od deset do 20 sati – kazali su iz nadležne podružnice. 

Obavljeno je i ispitivanje kakvoće vode, a plava zastavica uskoro će se vijoriti na plažama. 

Kakvoća vode 

– Svake godine, prije otvaranja kupališne sezone, obavlja se ispitivanje kakvoće vode. Vodu ispituje ovlašteni laboratorij. Ove je godine obavljeno predsezonsko ispitivanje vode jezera Jarun i Bundek. Voda je trenutno izvrsne kakvoće na oba jezera. Tijekom sezone, ovlašteni laboratorij obavljat će uzorkovanje i ispitivanje kakvoće vode svaka dva tjedna – dodali su iz podružnice Upravljanje sportskim objektima.  

>>Ne znate kamo s klincima ovog ljeta? Evo ideje

Dolac treba biti na karti obilaska grada

Dolac treba biti na karti obilaska grada

Kako produljiti boravak turista u Zagrebu savjetovala je na predavanju u Klubu iznajmljivača Vesna Maćešić Šoštar, dugogodišnji privatni poduzetnik.

- Prvih sedam sekundi je najvažnije da gost stekne dojam o vama. Dočekajte ih s osmijehom i ponudite domaćom rakijom, a djecu domaćim sokom – kazala je Maćešić Šoštar.

Bitno je i da se goste ne pusti da sami lutaju gradom, već im se savjetuje što da obiđu. Također, smatra Maćešić Šostar da bi se Dolac trebao naći na turističkoj karti obilaska Zagreba.

Susjed uhvaćen na kameri kako ulazi u spavaću sobu
uhvaćen na djelu
Dali su susjedu ključ od svog doma, zaprepastili se kada su vidjeli snimku s kamere
Astellas d.o.o.
TIHA BOLEST
Pregled koji bi svi muškarci stariji od 40 godina trebali obaviti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.