Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi za ZG more

Na putu do Jadrana kratki odmor u auto kampu na Jarunu

jarun roštilj  (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
27.05.2013.
u 09:45

GUP-om se predviđa gradnja kampa, koji je Zagreb već imao na Mladosti, ali je ukinut 1986.

Nedavno donesenim Generalnim urbanističkim planom na Jarunu je predviđena izgradnja auto kampa, o kojem je još 2011. godine govorio gradonačelnik Milan Bandić. Autokamp za turiste koji su na proputovanju na Jadran trebao bi se graditi na jugozapadnom dijelu jezera, a i u podružnici Zagrebačkog holdinga, Upravljanje sportskim objektima, koja je nadležna za Jarun, smatraju da je vrijeme da se izgradi. 

Podsjetimo, Zagreb je prije imao auto kamp, i to na Mladosti koji je ukinut još 1986. godine, uoči Univerzijade. 

Gradu je to potrebno

– Kada će se točno graditi kamp, još nije točno određeno, no moglo bi biti uskoro. Takvo nešto gradu je apsolutno potrebno. Predviđen je planom, a Jarun je savršeno mjesto za to –kazao je Ivo Erić, direktor podružnice. 

Iako još nije spreman dočekati turiste s prikolicama koji će ih još ove godine sigurno moći parkirati samo u dvorištu motela Plitvice, kako je to bio slučaj do sada, Jarun je za kupače, kažu iz te Holdingove podružnice spreman. Sezona počinje 5. lipnja, a već su spremni i spasioci koji će brinuti o sigurnosti kupača. 

Oko 26-30 spasilaca dnevno na Jarunu nadgledati će kupače, a osam spasilaca bit će na Bundeku, i to u vremenu od deset do 20 sati – kazali su iz nadležne podružnice. 

Obavljeno je i ispitivanje kakvoće vode, a plava zastavica uskoro će se vijoriti na plažama. 

Kakvoća vode 

– Svake godine, prije otvaranja kupališne sezone, obavlja se ispitivanje kakvoće vode. Vodu ispituje ovlašteni laboratorij. Ove je godine obavljeno predsezonsko ispitivanje vode jezera Jarun i Bundek. Voda je trenutno izvrsne kakvoće na oba jezera. Tijekom sezone, ovlašteni laboratorij obavljat će uzorkovanje i ispitivanje kakvoće vode svaka dva tjedna – dodali su iz podružnice Upravljanje sportskim objektima.  

>>Ne znate kamo s klincima ovog ljeta? Evo ideje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije