Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENA ZAGREB Ličioci, čistači i tehničari rade u petoj brzini da bi sve bilo spremno i blještavo za subotnji koncert legendarnog benda iz Dubrave

Na pozornici ekran od 100 kvadrata

16.01.2009.
u 00:30

Pripreme za subotnji koncert Prljavog kazališta u Areni Zagreb u 20 sati u punom su jeku. Čistači glancaju tribine i VIP lože, postavlja se rasvjeta, razglas i pozornica samo što nisu gotovi, a čisti se i snijeg u okolici. Većina se privatnih automobila neće moći parkirati blizu Arene te večeri, no tu je VIP garaža s više od 800 parkirališnih mjesta koja će sigurno sva biti popunjena.

Na koncertu 18 kamera
Cijela dvorana jučer je bila premazana specijalnim betonskim premazom, kažu nam, idealnim za koncertne događaje. Osim što nije sklizak, lako se i brzo čisti te se ne može uništiti, kao što je slučaj s montažnim parketom.

– Pozornica će biti široka 25 metara i duga 20 metara, a iza nje stajat će video ekrana površine sto kvadrata te još dva manja sa svake strane koja će se tijekom koncerta nekoliko puta dizati do stropa i potom opet spuštati – objasnio je ovih dana poslom zaokupljen Damir Dražić iz tvrtke Eldra, zadužene za cijelu produkciju, kojega smo sreli u dvorani.

Na ekranima će se, dodao je, prikazivati animacije pojedinih pjesama zagrebačkog benda i isječci snimljeni na samom koncertu. Među ostalim, za tu su svrhu osigurana i reportažna kola s čak osamnaest kamera.

Povjerenje Prljavaca, smije se Damir, imaju.

Glazbenici nemaju velikih zahtjeva pa dečki iz produkcije rade kako misle da je najbolje. Razglas će imati dvjesto kilovata, a što se tiče rasvjete, efektan dojam postići će se i sa 150 rotirajućih svjetiljki. Tijekom postavljanja pozornice i svjetala radnici na tribinama zatvarali su sigurnosnu ogradu “kako netko ne bi izvisio u euforiji”. A u dugim hodnicima Arene ličili su se zidovi.

– Ima mnogo prljavština koju moramo očistiti prije subote – rekao je užurbano ličilac Mario Bartolić s opremom u rukama. Naoružana deterdžentima i kantama, šesnaest VIP loža čistila je vrijedna Đurda Đurak (57), kojoj je jučer u Areni Zagreb bio prvi radni dan.

Grad dao 378.000 kuna
Na dan koncerta posjetitelji će u dvoranu moći ući od 18 sati. Na štandovima u hodnicima moći će se okrijepiti pićem, a svoje stvari moći će ostaviti u garderobi. Inače, Grad Zagreb je za organizaciju koncerta i besplatne karte dao 378.000 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije