Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcija

Na pet školskih igrališta isto kao prije točno mjesec dana – popravljeno nije baš ništa

škola
Foto: Stjepan Bubalo
1/3
06.08.2015.
u 15:47

Obišli smo neke škole provjeriti što je učinjeno od Bandićeva naloga ravnateljima danog 4. srpnja

Ravnatelji škola čini se da nisu poslušali gradonačelnika Milana Bandića koji im je 4. srpnja dao rok od 30 dana da urede dječja igrališta.

U inspekciji pet slučajno odabranih školskih igrališta (OŠ Kralja Tomislava i OŠ Julija Klovića – Trešnjevka, OŠ Jure Kaštelana – Savica, OŠ Stenjevec te OŠ Ivana Cankara – Črnomerec) ustanovili smo da mjesec dana nije napravljeno ništa.

Naime, gradonačelnik je naredio da se poprave ograde, iscrtaju sportski tereni, postave mrežice na koševe i golove, poprave potrgane klupe i koševi... te kazao da će, ako škole nemaju novca, moći ga zatražiti od Grada, za što su osigurana dva milijuna kuna.

– Nije gušt dok se lopta ne zakoprca u mreži ili, kad se zabije gol, a lopta samo prođe. Kako će djeca pucati sedmerac ili peterac na malim igralištima ako nemaju obilježenu točku – govorio je tada Bandić obećavajući da će djeca koja ostaju u gradu moći igrati na dostojanstvenim igralištima, no da će novo lice igrališta dočekati i školarce prilikom povratka u školske klupe. No, unatoč obećanju da će se djeca igrati na uređenim terenima, slika nije ništa bolja nego prije.

U inspekciji pet dvorišta nismo naišli ni na jednu novu investiciju. Mrežu na golu zatekli smo samo na igralištu u OŠ Stenjevec, no đaci su kazali da je tamo otprije.

– Nemamo pojma da se nešto trebalo urediti. Mrežu na golu imamo, nemamo na koševima, a ni pipu da se možemo napiti vode jer je škola zaključana – ispričao je učenik 7. razreda Vjeko Rotim. Za razliku od golova, koševi su po drugim školskim dvorištima u boljem stanju, imaju mrežice. Ipak, zamijetili smo gotovo sramotan prizor uz OŠ Jure Kaštelana na Savici. Naime, na jednom terenu nalazi se samo stup bez koša i table, a drugi je koš u očajnom stanju.

– To je pomoćno igralište, na glavnom imamo koševe i mrežice, no šteta je da ga ne urede jer nas zna biti dosta pa ne možemo svi igrati – kazali su Mislav i Niko.

Budući da je gradonačelnik najavio da će njegovi ljudi obaviti kontrolu koju su imali i prije najave popravaka te da će nakon isteka mjesec dana organizirati novi sastanak s onima koji nisu uredili igrališta, radovi se još stignu i izvesti do kraja ljeta...

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar liquidsky
liquidsky
19:47 06.08.2015.

Bandićev nalog. Nalog demagoga koji je centralizirao gradsku javnu nabavu, a da ne zna njene procedure. Kako da itko išta popravlja ili rekonstruira ako toga nema u godinišnjem planu? Taj lik stvarno i nije ni zašto drugo nego biti općinski portir.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:34 06.08.2015.

Ravnatelji OŠ nisu pod ingerencijom Grada ;)

VL
vlatx
19:12 06.08.2015.

Zanimljivo, hoće li djeci odgovor da ravnatelji nisu pod "ingerencijom" grada puno značiti kada izađu na polu uništena školska igrališta? Uostalom nigdje nisam ni rekao da su isti odgovorni gradu već da gradonačelnik slabo nagovara ravnatelje da održavaju školska igrališta.. U svakom slučaju igrališta treba urediti da služe svrsi, a ne samo pričati da se djeca trebaju baviti sportom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije