Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Na ovogodišnji Burger Festival, Melkior Bašić donosi dosad neviđeni koncept „burgera“

chef Melkior Bašić
Foto: Promo
1/6
06.09.2023.
u 15:00

Odbrojava se sitno da omiljenog zagrebačkog gastro zbivanja!

Na Burgerfest na Tuđmancu ove godine stiže i poznati chef Melkior Bašić, koji je zajedno sa svojom kulinarskom ekipom Bite of Fun osmislio genijalan „comfort food“ koji vraća u djetinjstvo. Faširanci, polpete, mesni popečci, kosani odresci – kako god nazivali ovo tradicionalno hrvatsko jelo, sigurno je da ćete najbolje moći kušati od 7. do 17. rujna na kućici Bite of Fun gdje će Melkior sa svojim timom posjetiteljima predstaviti svoju verziju popularnih faširanaca, ali u obliku burgera.

Foto: Promo

Ovaj koncept omiljenog jela iz prošlosti izrađuje se od različitih sastojaka koji podsjećaju na domaću i tradicionalnu kuhinju, a svaki će burger nositi ime po članovima obitelji kako bi dodatno naglasili taj obiteljski pristup hrani i osobni potpis hrvatskog chefa. I dok Bakin Fashirani Burger spaja pureće meso, jaja, krušne mrvice i kečap u pecivu, Tatin Fashirani Burger imat će malo „pomaknutiji“ okus – s majonezom, jalapeno papričicama, lukom i salatom. Dedin Fashirani Burger pravi je okus tradicije – burger s faširencem kojem su dodani panceta i kiseli krastavci, a u Mamin Fashirani Burger uz klasično burger pecivo, pureće meso, jaja, krušne mrvice i zelenu salatu dodaje gorgonzolu sir.

Foto: Promo

Ovakav pristup hrani odražava važnost ponosa na domaću hranu i tradiciju. Kroz svoje burgere, željeli smo podsjetiti posjetitelje na vrijednosti koje su nas oblikovale tijekom djetinjstva. Svaki zalogaj vraća nas u vrijeme kada smo uživali u obiteljskim obrocima i jednostavnim radostima života.“, objasnio je Melkior Bašić ideju iza ovog neviđenog koncepta koji će zasigurno osvojiti sve posjetitelje za koje je pripremio i show cooking, na samom otvorenju manifestacije.

Foto: Promo

Svi Bite of Fun burgeri kombiniraju tradicionalne sastojke s modernim pristupom pripremi hrane, čime stvaraju poseban doživljaj za posjetitelje. Kako najbolje predstaviti bogatu kulturnu baštinu Hrvatske kroz gastronomiju? Provjerite u 10 dana festivala koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj gurmana, od ove godine i sve veći broj „faširanoljubaca“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije