Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Na mjesto ravnateljice POU pedagoginja Dragica Kovčalija?

dragica kovčalija
juraj odrčić/vgdanas
16.09.2010.
u 15:39

Nijedan drugi ravnatelj nema otpremninu od dvanaest plaća kao što ima Senka Bulić – kaže A. Šimunović.

Vladajuća koalicija predvođena HDZ-om na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice nije prihvatila prijedlog izvješća o radu i financijskog izvješća Pučkog otvorenog učilišta za 2009. godinu.

Šokirana Senka Bulić

Četrnaest ruku bilo je podignuto protiv. Time su gorički vijećnici vladajuće koalicije u vijeću jasno i glasno zauvijek pozdravili dosadašnju ravnateljicu i proslavljenu umjetnicu Senku Bulić. Iako na sjednici nije bila točka o njenoj smjeni ili pak točka o imenovanju novog ravnatelja, Senki Bulić jasno je dano do znanja da može spakirati kofere, a od novog natječaja za to isto mjesto na koji se prijavila ne može očekivati baš ništa. Dvanaest kulturoloških tribina, 95 filmskih naslova, revija filmova, 156 predstava, sedam premijera, festival Brass i mnogi drugi održani u 2009. godini u Gorici zapravo su rezultat žene koja je goričku kulturnu scenu podigla na razinu na kojoj ona nikad nije bila.

– Scena Gorica uživa povlašteni status. Pučko otvoreno učilište realiziralo je sve svoje zacrtane programe – kratka je pred političarima bila Senka Bulić.

– To je neobjektivno glorificiranje. Pa nijedan drugi ravnatelj nema otpremninu od dvanaest plaća ako mu se prekine ugovor kao što ima ona – poručio je hadezeovac Ante Šimunović nakon nabrojenih uspjeha POU.

Senka Bulić radila je i još uvijek radi za šest i pol tisuća kuna, a sama kaže kako ne može vjerovati da se ovo događa, uložila je sebe u tu scenu i učilište. Natječaj za novog ravnatelja POU završen je.

Na njega se prijavilo četvero kandidata, među ostalima i sama Senka. Iako sva imena kandidata nisu otkrivena, sve su glasnija šaputanja da će veliku umjetnicu na tom mjestu naslijediti diplomirana pedagoginja i vijećnica vladajuće koalicije Dragica Kovčalija.

Veliki izazov za vijećnicu

– Rezultati još uvijek nisu poznati, ali istina je da sam se prijavila na natječaj – rekla je 58-godišnja D. Kovčalija koja je zaposlena kao viša stručna savjetnica u odjelu za programe Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Koje su vaše prednosti pred ostalim kandidatima za to mjesto? – upitali smo je.

– Mogu se pozvati na iskustvo na području obrazovanja, društvene djelatnosti, poznavanje propisa pučkih učilišta, dugogodišnji život u Gorici i suradnju s brojnim institucijama u gradu – poručila je.

Nije otkrila svoju viziju za daljnji napredak POU. To će, kaže, učiniti tek ako je izaberu, ali priznaje da nije mali izazov naslijediti Senku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije