Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjovjekovni dani

Na Medvedgradu će se i suditi coprnici

Javna ustanova Park prirode Medvednica organizira Srednjovjekovne dane na Medvednici. Martina Popovčić/PIXSELL
Martina Popovčić/PIXSELL
15.10.2015.
u 14:35

Za vikend nastupaju i vitezovi, vještice...

Medvednica bi se ovoga vikenda trebala konačno "vratiti" u srednji vijek. Trebala, budući da su jubilarni 10. Srednjovjekovni dani od rujna već više puta otkazivani zbog lošeg vremena. Organizatori iz Parka prirode posjetiteljima će na Medvedgradu dočarati davna zbivanja uz viteški turnir, suđenje coprnici, kao i predstave s igrama vatrom.

Cijele dane bit će i radionice streličarstva, ponuda srednjovjekovne hrane, "šopingiranje" na prigodnom sajmu... Cijena ulaznice je 20 kn, djeca do 7 godina gratis. Od šestinske crkve do Medvegrada ZET besplatno prevozi minibusevima.

Komentara 5

Avatar ludi kekec
ludi kekec
22:30 15.10.2015.

ulaz u medvedgrad 20 kn??? uskoro će početi naplaćivati i šetnju sljemenom...

Avatar lola lola
lola lola
00:09 16.10.2015.

Sudjenje coprnicama nije nesto cime bi se trebali ponositi. Svatko tko procita povijest moze vidjeti sto je to bilo. Ornanizirani linc na neduzne zene koje su bile optuzene da su vjestice, mucene i javno spaljene. A sada je to show? To mi je u neku ruku neukusno.

DH
dalibor.hren
18:48 15.10.2015.

Pozovite Pusićku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije