Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rotary klub Zagreb Centar

Na maturalac uz stipendiju za učenike slabijeg imovinskog stanja

Stipendije
Foto: Sandra Golemac
1/2
Autor
Sandra Golemac
09.12.2014.
u 09:00

Godišnji fond stipendija je 250 tisuća kuna, a sredstva prikupljaju kroz organizaciju različitih događanja u cilju pomaganja zajednici

Ove godine prijavilo se najviše učenika, njih čak 80, no 26 najboljih srednjoškolaca i studenata slabijeg imovinskog stanja dobilo je stipendije Rotary kluba Zagreb Centar koji je osnovan prije 15 godina i nosi ime po tragično preminulom generalu hrvatske vojske Gordanu Čačiću. Stipendije su jučer dodijeljene u hotelu Sheraton na svečanoj večeri.

- Prvi put sam dobila stipendiju i to je velika stvar za mene jer ću si moći priuštiti neke stvari koje do sada nisam mogla. Štedjet ću za maturalac, a i moći ću češće otići s društvom na kavu ili navečer u grad – istaknula je 17-godišnja Ivana Mihalić, učenica 3. razreda I gimnazije.

Osim zagrebačkih učenika, stipendiju su ove godine dobile i dvije srednjoškolke iz Gunje kojima Rotary klub želi pomoći u školovanju zbog teških posljedica nakon katastrofalnih poplava u tom dijelu zemlje. Posebnu nagradu „Mitko Naumovski" od pet tisuća kuna jučer je dobio najbolji stipendist Ivan Mikičić, inače student PMF-a.

- Velika potpora i pomoć bila mi je ova stipendija Rotary kluba Zagreb Centar koju sam dobivao posljednje četiri godine. Zahvaljujući njima, danas i studiram – poručio je Mikičić.

Uz predsjednika kluba, Borisa Šavorića, jučer su na svečanosti dodjele stipendija u hotelu Sheraton bili i guverner hrvatskog Rotary distrikta Tomislav Maravić, te ravnatelji uključenih škola, razrednici i roditelji stipendista. Godišnji fond stipendija iznosi 250 tisuća kuna, a sredstva prikupljaju kroz organizaciju različitih događanja kao što su božićne večeri, bal pod maskama, teniski turniri, ali i donacije članova, te prijatelja, a sve u cilju pomaganja zajednici i potrebitima u zemlji, ali i svijetu.

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:32 09.12.2014.

Masoni i dalje aktivni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije