Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na listu za “socijalni stan” čekali dvije i pol godine

Procedura je dugotrajna jer, kako su objasnili iz nadležnog gradskog ureda, svaki spis obuhvaća pet do 13 radnji
25. svibnja 2012. u 08:00 3 komentara 1876 prikaza
Sopnica Jelkovec (1)
Foto: VL

Više od dvije i pol godine bilo je potrebno gradskim službama da sastave listu za dodjelu gradskih, takozvanih socijalnih stanova, iako su građanima dali rok od mjesec dana da prikupe brdo dokumentacije. Naime, natječaj za dodjelu bio je objavljen 2. studenog 2009., rok za dostavu dokumenata 2. prosinca iste godine, a konačna lista završena je ovaj tjedan.

– Izrada konačne liste dugotrajan je proces koji obuhvaća pet do 13 radnji po svakom spisu koje naš ured kao i Povjerenstvo za dodjelu stanova mora provesti kako bi kvalitetno obradilo svaki od 3235 pristiglih zahtjeva – kazala je Ninoslava Zeković, pročelnica ureda za gradsku imovinu. Dodala je da je važno istaknuti da samo uvrštavanje na listu ne znači i dodjelu stana po zaštićenoj najamnini prema kojoj se primjerice za 44 kvadrata na Borovju plaća 115 kuna mjesečno.

Prema informacija iz Ureda za imovinsko prave-odnose stara lista rađena je 2004. godine, brojala je 1900 obitelji od kojih je do danas zbrinuto njih 1515. Najveći dio stanova, njih 800, dodijeljeno je u naselju Sopnica Jelkovec.

Elipso

  • vital:

    Hrvatska se deklarira kao socijalna država. Prije će biti da je država socijale. Svi se žele prištekati na državnu sisu

  • chemica:

    Bandić je usprkos zgražanju struke gurao projekt Sopnica-Jelkovec. Nakon što je naš prvi zagrebački geto završen, ostao je zjapiti prazan. Sada se silom u njega nagurava sirotinju. Istovremeno, Bandić za neminovan kolaps Holdinga optužuje druge. Bit će da je i ... prikaži još! \"netko drugi\" kriv za gubitak od par stotina milijuna na gradnji spomenutog sirotinjskog naselja. Naravno, svaka čast naivcima, njih nekoliko desetaka koji su svoje stanove tamo PLATILI. Ljudi, što vam je bilo? Popušiti priču druga iz opštenarodne odbarane koji je upropastio ama baš sve čega se dotaknuo. Zagreb je nekada bio metropola, danas je samo nekakva provincijska selendra.

  • tomvuk:

    Oni siromasniji moraju negdje zivjeti i vrlo je pohvalno da takvi stanovi se njima mogu ponuditi. Geto ili ne, njima ce to biti drago predgrade. U svakom drustvu postoje ljudi koji trebaju pomoc. Ja sam sretan da nisam u nihovim ... prikaži još!ovim okolnostima ali im zelim da stanu na svoje noge.