Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanari revoltirani

Na Laništu srušen Park branitelja radi izgradnje nove zgrade

19.05.2016., Zagreb - U Parku hrvatskih branitelja na Lanistu pocelo demontiranje parka, na tom prostoru predvidjena je gradnja stambeno poslovne zgrade.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
20.05.2016.
u 13:58

U kvartu se pitaju zašto su ostali bez mjesta u čije je uređenje Grad uložio 222.000 kuna, iako je bilo obećano da se na tom prostoru neće ništa raditi. Investitor Milodrag Gadže ističe da je i prije uređenja parka 2013. bio vlasnik parcele i da za sve radove ima potrebne gradske dozvole

Na zagrebačkom Laništu jučer je srušen Park hrvatskih branitelja. Prostor koji čini šest klupa, 20 stabala i betonsko-travnati mozaici u obliku šahovnice nalazi se na parceli koja je već izazivala sporenje Grada i lokalne zajednice. Kako je Večernjak već pisao 2013., na tom je zemljištu stambeno-poslovnu zgradu trebao graditi poduzetnik Milodrag Gadže.

Grad je obećao drugo

Od prodaje se zemljišta zbog protivljenja lokalne zajednice odustalo pa je park sačuvan, uz načelno obećanje gradskih otaca kako se tamo neće ništa graditi.

Međutim, prekjučer su se pored parka pojavili kamioni i bageri, postavljena ograda, a jučer je park i rastavljen unatoč revoltu građana. Postavljena je ploča s podacima o građevinskoj i lokacijskoj dozvoli na kojoj je kao investitor navedena Gadžina tvrtka.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Moja tvrtka bila je vlasnik predmetne parcele prije 2013., znači da je bila u našem vlasništvu i kada su postavljene klupe, nazvane Park branitelja, koji je u svibnju 2014. preimenovan u Dječji park Tratinčica, rekao nam je Milodrag Gadže.

Stanovnici se brinu i zbog preizgrađenosti. Antun Petrić, predsjednik Mjesnog odbora Lanište, pita se zašto se gradi još jedna zgrada ako nedostaje prostora u školi.

– Lanište je naselje visoke gustoće naseljenosti s malo zelenih površina pa mi doista nije jasno zašto se ne razmišlja o još jednom vrtiću ili školi – smatra Petrić.

Nemamo trg ni veću školu

No Josip Hren, stanovnik Laništa i član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, upućuje na još neke probleme oko rušenja Parka branitelja.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Gradnja parka Grad je stajala 222.000 kuna. Tko će za to odgovarati? A dok su starija novozagrebačka naselja građena planski i s dovoljno sportsko-rekreacijskih i zelenih površina, na Laništu takvih površina nedostaje. Treba proširiti OŠ Savski gaj i urediti sportsko-rekreacijsku zonu ili centar, kao i formirati središnji trg u naselju. Kako je moguće i da se park uredi na dijelom privatnom zemljištu – ističe Hren.

Investitor Gadže ističe da za građevinske radove i ograđivanje gradilišta ima suglasnost Grada Zagreba. Na navod da će se ondje graditi zgrada od 8 katova, najviše u naselju, odgovara da će zgrada biti sukladna zakonskim propisima za tu lokaciju i po važećim pravomoćnim dozvolama.

Komentara 19

HE
herojulice
14:32 20.05.2016.

Dobit će te vrtić na poklon i "fantastičnu" hranu primjerenu djeci te dobi za normalan i zdrav razvoj od "gospodina" grdonačelnika i Lovrića koji je u stanju ukrasti istoj toj djeci lizalicu iz usta.

DU
Deleted user
14:23 20.05.2016.

Sve po zakonu, stari dijelovi grada su zato najbolji. Zgrada, park, zgrada, park i zelenila koliko hoćeš. Današnji zakoni (kriminal) i gradnja su ovakvi, zgrada, parking, zgrada, parking, zgrada, parking i tako u nedogled i onda mali parkić...

DU
Deleted user
15:16 20.05.2016.

Samo delaj jarane i dalje, stranka se zove rada i solidarnosti, kaj ne? Solidarno ćete vi platiti tih 220 000 kuna, a nama kumovima idu pare... I ima da napravimo zgrada kao u New Yorku, da se sunce ne vidi od betona... A umjesto vrtića će kum kakvu fontanu složit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije