Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na križanju Krotovice i Kopaničke Grad ne može iscrtati pješački prijelaz

Grad je nakon tribine izdao nalog Zagrebačkim cestama za uređenje signalizacije kod Osnovne škole Granešina
14. veljače 2015. u 11:30 1 komentara 918 prikaza
19.02.2014., Zagreb - Kvartovska tribina Vecernjeg lista za Gradsku cetvrt Novi Zagreb - zapad.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U današnjem broju donosimo dio odgovora na pitanja Večernjakovih čitatelja pristiglih uoči održavanja Večernjakove tribine za četvrt Gornja Dubrava.

Na pitanja je odgovarao Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

1. Kada će biti reguliran promet postavljanjem pješačkog prijelaza na lokaciji raskrižja ulica Krotovica – Kopanička – smjer prijelaza istok-zapad?

Bilić: Na spomenutoj lokaciji ne postoje prometno-tehnički i sigurnosni elementi za uspostavu pješačkog prijelaza, s obzirom na to da nisu zadovoljeni infrastrukturni preduvjeti (obostrana izgrađenost nogostupa).

2. Kada će se obnoviti horizontalna signalizacija kod OŠ Granešina?

Bilić: Zagrebačkim cestama uputili smo zahtjev za obnovu horizontalne signalizacije. Obavještavamo građane da oštećenu prometnu signalizaciju mogu prijaviti na broj 0800 0551 ili putem e-mail adrese dojavni.centar@zgceste.hr.

Nova tribina za četvrt Črnomerec

Nova Večernjakova kvartovska tribina koja će se održati u srijedu 18. veljače u 19 sati namijenjena je stanarima gradske četvrti Črnomerec.

Građani te četvrti sve do srijede mogu svoja pitanja, prijedloge za poboljšanje života u kvartovima slati na mail gradska@vecernji.net ili pitanje postaviti pozivom na broj 6300-455.

U Hrvatskoj 56 novooboljelih od koronavirusa, oporavilo se 37 osoba
krizni stožer:
U Hrvatskoj 49 novooboljelih, četvrta osoba preminula noćas u Puli
Vozi eko
VOZI EKO
Odgađa se edukativni projekt Vozi eko
  • boris.jagar2:

    Da su svi pročelnici upućeni u materiju svog posla kao g.Dinko Bilić,Zagreb bi ubrzo bio kao Beč...ali ide u tom smijeru i super!Samo naprijed!