Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački inkubator

Na Kajzerici stvaraju portale i aplikacije za globalni uspjeh

'16.08.2013., Zagreb - Zagrebacki inkubator poduzetnistva (ZIP).  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
21.08.2013.
u 08:10

U tijeku je natječaj za treću generaciju polaznika, a osim besplatnog prostora korisnici dobivaju mentore koji ih usmjeravaju i potiču na stalni rad te usavršavanje

Iako postoji nepune dvije godine, Zagrebački inkubator poduzetništva na Kajzerici postaje mladima sve zanimljiviji. Upravo traje natječaj za upis treće generacije koji traje do 1. rujna.

Nastao iz frustracije

– Napravili smo ga iz frustracije jer nije bilo prostora ni ljudi koji su spremni pomoći mladima da razrade svoje ideje. Smisao je da se vrijeme provodi zajedno, da se razmjenjuju ideje i iskustvo bez obzira na projekt, a mi im omogućavamo brojne mentore – odvjetnike za otvaranje tvrtki i autorska prava, predsjednike uprava najvećih tvrtki, tvrtke koje se bave razvojem aplikacija, direktore prodaje koji pomažu u razvoju proizvoda – kaže jedan od četvorice osnivača ZIP-a Saša Cvetojević.

Polaznici prostor koriste besplatno, a na raspolaganju im je sva oprema te internetska brzina od sto megabita. Većina projekata usko je povezana uz informatičku tehnologiju jer se glavnina brzorastućih poslova veže uz taj sektor. Tri mjeseca nakon početka projekta obavlja se evaluacija, što je postignuto i ima li projekt budućnost.

Jedan od obećavajućih je MadBarz – web portal i brend koji okuplja globalnu zajednicu vježbanja bodyweighta na otvorenom.

– Još nema portala s informacijama o sportu kojem rapidno raste popularnost. Od portala stvaram socijalnu mrežu korisnika koji prate novosti vezane uz sport, prehranu. Tu sam dobio podršku iz koje se razvila vizija kakvu nisam imao na početku – rekao je 29-godišnji zubotehničar Luka Macner.

Zanimljiva je i priča Ane Kolarević koja je osmislila aplikaciju Sizem, a omogućuje pronalazak pravog broja grudnjaka.

Grudnjak po mjeri

– Radimo na prototipu koji će biti gotov do listopada, a tada ćemo ga pokazivati na konferencijama i testirati s proizvođačima kako bismo ga mogli ponuditi tržištu – rekla je 27-godišnja Ana. Na web stranici moguće je ubaciti mjere i dobiti konfekcijski broj. Dosad su zabilježili četiri tisuće mjerenja, a konačni cilj je proizvoditi vlastite grudnjake. Zanimljivo je da dvojac MashMe koji ima tvrtku i vlastiti prostor, ZIP-u plaća najam zbog odlične radne atmosfere.

>>Otvoren poduzetnički inkubator u Virovitici vrijedan 7.mil kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije