Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNO

Na jarbolima po Zagrebu vijore se dugine zastave: I Grad obilježava Dan borbe protiv homofobije

Danas je Me?unarodni dan borbe protiv homofobije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
17.05.2024.
u 14:00

Ovim povodom u gradskoj Klinici za psihijatriju Sveti Ivan održava se javno-zdravstvena akcija “Bolnica Otvorena JEdnakima!”, a ponovit će se i 24. svibnja.

Grad Zagreb pridružuje se obilježavanju 17. svibnja kao Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, kako bi pridonio podizanju svijesti o izazovima diskriminacije s kojima se LGBTIQ+ zajednica i danas suočava.

"Na ovaj način, kao i drugim aktivnostima, želimo izraziti neupitnu podršku i solidarnost s LGBTIQ+ zajednicom te osudu diskriminacije i svih oblika nasilja prema LGBTIQ+ osobama", poručili su te naglasili i da je Gradu Zagrebu za 2024. godine upravo zbog razvoja programa usmjerenih prema podršci različitim društvenim skupinama dodijeljena nagrada za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti. 

VEZANI ČLANCI: 

Povodom IDAHOBIT-a na gradskim jarbolima su izvješene dugine zastave, te se održava javno-zdravstvena akcija “Bolnica Otvorena JEdnakima!” 17. i 24. svibnja u gradskoj Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, s različitim edukativnim programima.

"Grad Zagreb poboljšanje položaja LGBTIQ+ zajednice smatra jednim od prioriteta svojih javnih politika, a konkretne aktivnosti i mjere ugradit će u Program Grada Zagreba za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba za razdoblje do kraja 2026. godine, koji je u izradi.

Ponosni smo što možemo najaviti da će Grad Zagreb i ove godine biti suorganizator Povorke ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji te podsjećamo da se od 2021. Povorci ponosa pridružuju gradonačelnik i njegovi zamjenici", poručili su iz zagrebačke gradske uprave. 
 

Danas je Me?unarodni dan borbe protiv homofobije
1/31

Komentara 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:34 18.05.2024.

10% onih koji su agresivni, nekulturni, privilegirani ugrozavaju 90% onih koji su hetero.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
17:43 18.05.2024.

Nepodržavanje nakaradne mizatropske protuprirodne ideologije nije homofobija!

Avatar kajdavelim
kajdavelim
19:51 01.06.2024.

Boze dragi, sta nam sve namecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije