Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb u dugovima

Na gradski račun sjela ovrha od 3,9 milijuna kuna?

kune
arhiva VL
03.12.2011.
u 08:18

Gradska uprava trenutačno vodi oko 40 tisuća sudskih sporova. Spor sa zadrugom Stanograd Zvonimira Škegre, grad je izgubio, a navodno odštetu nije platio.

Grad Zagreb uključen je, kako su nam rekli u pravnoj službi gradske uprave, u gotovo 40 tisuća sudskih predmeta, a da mastodont na Trgu Stjepana Radića nije uvijek pobjednik dokazalo se opet u slučaju Stanograd. Naime, kako doznajemo iz izvora bliskog upravi, s gradskog računa počeo se skidati novac za odštetu toj stambeno-graditeljskoj zadruzi. Konkretno, riječ je o 3,9 milijuna kuna plus kamate!

Do Vrhovnog suda
Kako doznajemo, sudski spor koji je pokrenut još 1993. vodi se zbog zemljišta i neriješenih pravnih odnosa, međutim, gdje se nalazi parcela, koje je veličine i koja je pozadina spora koji se vodio gotovo 20 godina nismo uspjeli doznati. Grad je pak zbog tih milijuna koje je početkom godine rješenjem o ovrsi oslobodio Općinski sud na temelju presude iz veljače 2008. krenuo i put Vrhovnog suda, od kojeg su zatražili da ispita cijeli slučaj, odnosno donese odluku o povratu novca u gradsku blagajnu.

Kako doznajemo, žalili su se i na sva dosadašnja rješenja, no ona su odbijena na Županijskom sudu jer je on svaki put potvrdio odluku Općinskog suda, pa se može pretpostaviti da će Zagrepčani na kraju ipak ostati bez 3,864 milijuna kuna. Upravo smo na Općinskom sudu doznali kako je Fini rješenjem naloženo da preko gradskog računa zaplijeni novac jer Grad ne želi dobrovoljno ispuniti svoju obvezu o isplati. Iznos od gotovo 4 milijuna kuna odgovara, samo za ilustraciju, godišnjem poticaju svim odbojkaškim ekipama u metropoli ili iznosu koji je namijenjen za subvencioniranje vrhunskog sporta, koji je ove godine ponovno uvršten u prijedlog gradskog proračuna. A tim se iznosom mogla i asfaltirati pokoja cesta ili opremiti vrtić.

Neće se očitovati
Inače, gradska uprava pod vodstvom gradonačelnika Milana Bandića nije prvi put izgubila spor protiv Stanograda, kojim upravlja Zvonimir Škegro. Naime, još 2008. godine milijuni kuna isplaćeni su kao odšteta istoj tvrtki.

Škegro nije bio voljan komentirati slučaj, odnosno objasniti detalje o spornom zemljištu. Preko tajnice poručio nam je da se neće očitovati.

Komentara 7

IB
iva.begovic
10:53 03.12.2011.

U ovom tekstu ja ne razumijem dio: gdje se nalazi parcela, koje je veličine i koja je pozadina spora koji se vodio gotovo 20 godina nismo uspjeli doznati.“ Jasno mi je da Stanograd nema ni obveze ni interesa izvješćavati javnost o svojim poslovima i sudskim procesima. Ali Grad Zagreb?? Nevjerojatno je i sumnjivo da nisu spremni podastrijeti javnosti sve detalje spora koji će gradsku blagajnu, onu koju ta javnost i puni, olakšati za 4 miliona kuna. Dragi novinari, možete li biti malo uporniji pa inzistirati!?

VI
Vito
07:34 04.12.2011.

Na gradski račun sjela ovrha od 3,9 milijuna kuna? Gradska uprava trenutačno vodi oko 40 tisuća sudskih sporova. Spor sa zadrugom Stanograd Zvonimira Škegre, grad je izgubio, a navodno odštetu nije platio. milan bandić je gradonačelnik, slavko kojić je \"blagajnik\"" tog gradonačelnika Za milana bandića je proli put glasalo 162825 budala... Tako se ostvarilastara narodnaposlovica - kad pametni šute, budale vladaju...

LU
lutomirski
08:34 03.12.2011.

kako to, pa sta nema grad ekonomistu ????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije