Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nejednakost

'Na Gornjem gradu uza zebre mogu auti političara, a naši ne smiju'

Predsjednik mjesnog odbora Gornji grad Roman Lalic ukazuje na problematiku obiljezavanja parking mjesta na Gornjem gradu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
09.03.2015.
u 10:50

Građane ljuti što se vozila Vlade i Sabora parkiraju uz križanja. Na Ribnjaku su, također, odnedavno ostali i bez mjesta uz pločnik

Ukidanje 43 parkirališna mjesta na Gornjem gradu uz zebre i križanja naljutilo je stanovnike jer mjesta nisu ukinuta i Vladi, Saboru i Ustavnom sudu. Stanovnici smatraju da je policija time pogodovala političarima, a građanima pokazala zube.

–Jedna su pravila oko zgrada Vlade i Sabora, a druga u ulicama oko naših kuća. To je skandalozno i tu nepravdu treba ispraviti - istaknuo je Roman Lalić, predsjednik Mjesnog odbora Gornji grad. Drži da su se sporna mjesta trebala brisati svugdje, nigdje ili samo ondje gdje su eventualno smanjivala preglednost vozačima.

–Nemamo ništa protiv toga da se parkiranje i potpuno ukine ako za to postoji pametan razlog i ako će to potaknuti revitalizaciju Gornjeg grada, no smetaju nam nepromišljene i glupe odluke - tvrdi Miodrag Slišković, dok iz Ureda za promet navode da su samo primijenili naredbu policije.

Na Gornjem gradu od prošlog tjedna probleme imaju i stanari Ulice Ribnjak. Znak koji govori o "novoj regulaciji prometa" zabranio je parkiranje na pločniku ispred zgrada, što je dosad bilo dozvoljeno, a predsjednik gradske četvrti Gornji grad, Luka Šimurina kaže da su iz Grada objasnili da vozila ne mogu stajati na pločniku jer se tako njime onemogućuje kretanje.

 

–Navodno su se Gradu žalili roditelji koji ne mogu proći s kolicima. Ne znamo koja alternativa će se smisliti, ali zahtijevamo da se nađe rješenje - objasnio je Šimurina, dok s Ribnjaka sad parkiraju i nekoliko kilometara od svojih stanova. Ne znaju, kažu, što bi s autima, a uvjereni su da će se na pločniku iscrtati parkirališna mjesta i uvesti naplata parkiranja.

–U redu je to, platit ćemo, samo da ne moram više parkirati kod Mirogoja i tramvajem se još vraćati kući - rekla je Marica Andrić.

Komentara 5

SA
samodinamo
11:25 09.03.2015.

svaka čast što je zabranjen parking u ulici Ribnjak, bilo je i vrijeme!

QQ
qqq
12:31 09.03.2015.

Muka mi je od tih auta po centru. Pune su ih ceste, puni su ih nogostupi. Više se ne možeš ni prošetati kak spada, sve se svodi na zaobilaženje auta.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:30 09.03.2015.

Hm, momak prigovara nepropisnom parkiranju, a šeće ovakvu zvijer bez brnjice u kvartu punom turista. Btw, ne znaš koji je parkić bolje zasran psećom kakicom. Vranitzanijeva livada ili Borisov park djeteta s druge strane. A kao što i naziv govori,, trebali bi služiti djeci. A što se parkinga tiče, garaže Tuškanac, Ilica, Petrinjska, Langić, Kaptol centar, Kaskade - sve 500 metara u krugu! Ali ne, ovi dojdeki na Gornji grad, od političara do stanovnika, žele parkirati u svojem zahodu i nikako drugačije. I onda udri kritika i dernek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije