Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na Filozofskom fakultetu proslavljena 140. godišnjica

U toj su prigodi profesorima i studentima dodijeljene Povelje Filozofskoga fakulteta, Godišnje nagrade Filozofskoga fakulteta i Nagrada Franjo Marković
17. listopada 2014. u 16:30 1 komentara 829 prikaza
Filozofski fakultet
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na Filozofskom fakultetu danas je proslavljen Dan fakulteta, ali i velika jubilarna 140. godišnjica od osnutka ove najveće hrvatske znanstvene ustanove. U toj su prigodi profesorima i studentima dodijeljene Povelje Filozofskoga fakulteta, Godišnje nagrade Filozofskoga fakulteta i Nagrada Franjo Marković.

Istaknuti znanstvenici i nastavnici koji su ove godine dobili najviše javno priznanje, Povelju filozofskoga fakulteta, bili su Damir Boras s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti, ali i novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu, te Milan Mesić s Odsjeka za sociologiju, inače, otac saborskog zastupnika Jasena Mesića.

Nagradu Franjo Marković, koja se dodjeljuje studentima koji su u prethodnoj kalendarskoj godini ostvarili zapažene znanstvene, umjetničke, stručne i sportske rezultate, osvojio je organizacijski tim projekta 'Bioetički inkubator', skupina studentica etnologije i kulturne antropologije za istraživanje o identitetima manjinskih kultura, studentice psihologije za volontiranje u Dječjoj bolnici Klaićeva, uredništvo studentskog časopisa Diskrepancija i Kazališna grupa studenata za predstavu 4.48:Sarah u fragmentima.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Jesu li objavili kakvu prigodnu monografiju, barem na internetu, na kakvom sajtu, i postavili fotografije svih profesora i nastavnika, pa i studenata, tijekom postojanja FF!?