Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Na Festivalu biciklizma prkosit će gravitaciji, hodati po užetu, učiti...

06.10.2012., Samobor - Na trgu kralja Tomislava u organizaciji brdskog biciklistickog kluba Sismis, startala je humanitarna biciklijada povodom velike humanitarne akcije za djecu leptire. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
05.06.2015.
u 10:30

Cjelodnevne aktivnosti odvijat će se sutra na Trgu Matice hrvatske ispred samoborskog kina, festival se odvija 4. put

Trg Matice hrvatske, ispred samoborskog kina, sutra će postati okupljalište biciklista, profesionalaca i rekreativaca, jer će se održati 4. po redu Festival biciklizma i urbane kulture.

Postavit će tamo poligon na kojem će se djeca učiti sigurnosti u prometu, poznavanju prometnih znakova, moći će se isprobati hodati po užetu i vježbati balans, penjati se po umjetnoj stijeni...

Sudjeluje niz udruga

Ideja je bila, kažu iz Pozitive Samobor - Udruge za održivi razvoj, promovirati bicikl kao najjeftinije i najučinkovitije prijevozno sredstvo i kao oblik rekreacije i zabave za cijelu obitelj te u Samobor dovesti i bicikliste rekreativce. Na Trgu Matice hrvatske program će se odvijati od 9 do 20 sati, a u organizaciju su uključene i udruge Športići, Outward Bound Croatia, Breganja i Street Fleet Crew.

–Od 14 sati kreće i popodnevni program naziva "Prkošenje gravitaciji", pa su za posjetitelje predviđene biciklističke akrobacije, a moći će vidjeti i moderno-urbane plesne i sportske točke kao Parkour i Breakdance - kaže Josip Lisec iz Pozitive Samobor.

Studenti iz šest zemalja

Potom slijedi natjecanje u ravnoteži na tzv. trial poligonu, gdje se svladavaju prepreke na specijalnom biciklu bez sjedala. A natjecat će se i u skoku u vis s biciklom.

– Na skakaonici će se vozači uz pratnju DJ-a boriti za titulu najboljeg performera trikova - kaže Lisec. Na festivalu će u obliku rekreacije i potpore sudjelovati i studenti iz Egipta, Turske, Rumunjske, Litve, Francuske i Italije, koji su putem programa razmjene došli u Samobor kako bi sudjelovali u još jednom projektu Pozitive, "Ride Your Way", u sklopu kojeg rade na biciklističkim projektima u Samoboru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije