Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
degustacije i promocije biljnih delicija

Na desetom VegeSajmu apsolutni hit bit će bezmesni ćevapi

Foto: Prijatelji životinja
1/3
08.06.2021.
u 15:53

Na Jelačić placu 15. lipnja stiže raznolika ponuda veganskih proizvoda

Na desetom VegeSajmu, koji će se održati 15. lipnja na Jelačićevom trgu, uz brojne druge delicije najavljuje se i degustacija najfinijih gotovih veganskih ćevapčića dostupnih na hrvatskome tržištu. Prijatelji životinja, organizatori VegeSajma, s ponosom ističu da su ovi ćevapčići bolji od mesnih jer su napravljeni bez cijene nečijeg života.

Ćevapčići, namijenjeni svima, vrlo su ukusan i zdrav veganski proizvod koji se brzo i jednostavno priprema. Svojim okusom, izgledom, mirisom, bojom i teksturom podsjećaju na ćevape od životinjskoga mesa te se tako i konzumiraju, najbolje uz lepinju, luk i ajvar. 

„Vjerojatno bi svima, kada bi razmišljali o podrijetlu obroka, tek pokvarila činjenica da su životinje, koje su ubijene kako bi završile na tanjuru kao mesni ćevapčići, silno željele živjeti. S druge strane, u sastavu biljnih ćevapčića nalaze se: soja, ječam, luk, pšenica, sušena paprika i ostali začini, što taj proizvod čini ekološki prihvatljivijim, puno zdravijim, ali i manje kaloričnim a jednako zasitnim. Svjetska zdravstvena organizacija već godinama upozorava da je prerađeno meso kancerogeno za ljude. Istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje 50 grama prerađenog mesa povećava rizik od raka debelog crijeva za 18 posto. Umjesto kolesterolom i mastima, vege fini ćevapčići obiluju zdravim bjelančevinama, vitaminima, mineralima i vlaknima pa ih uistinu mogu konzumirali svi bez imalo grižnje savjesti”, pojašnjavaju Prijatelji životinja.

Foto: Prijatelji životinja

Navode da je prošle godine hit bila Stellina kobasica koja će, vjeruju, i ove godine privlačiti veliku pozornost. Osim ćevapčića i kobasica, na ovogodišnjem VegeSajmu posjetitelje će mamiti i hrenovke, salame, razni namazi, burgeri, keksi, kolači, torte, sendviči, ali i topli obroci na žlicu.
 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:00 08.06.2021.

Biljke s obzirom da rastu, sazrijevaju i umiru, reagiraju na muziku bi trebali svrstati u živa bića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije