Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s imovinom

Na čekanju je većina gradskih potraživanja

zagreb, pustoš (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
15.12.2011.
u 15:54

Većina je gradskih potraživanja na čekanju, a Grad ne pronalazi načina da ih naplati, čulo se na sjednici odbora

Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba za 2010. godinu, čiji je predlagatelj gradonačelnik, odbačeno je danas na sjednici Odbora za prostorno uređenje. Naime, velik je problem što je većina gradskih potraživanja na čekanju, a Grad ne nalazi načina da ih naplati.

 – Osim s potraživanjima Grad ima velikih problema s uknjižbom vlasništva. Zahtjevi za uknjižbom nekretnina Grada ne završavaju uvijek u našu korist. Arhiva uknjižbe stara je 65 godina i iznimno je teško raditi te smo prisiljeni ulaziti u postupke koji traju – kazala je Ines Bralić iz Gradskog ureda za imovinskopravne odnose. Prijedlog gradonačelnika za detaljno uređenje Savske – Vukovarske također je naišao na negodovanje zastupnika. Tražili su da se prije svega riješi pitanje Šarengradske ulice. Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba za 2010. godinu, čiji je predlagatelj gradonačelnik, odbačeno je danas na sjednici Odbora za prostorno uređenje. Naime, velik je problem što je većina gradskih potraživanja na čekanju, a Grad ne nalazi načina da ih naplati.

– Osim s potraživanjima Grad ima velikih problema s uknjižbom vlasništva. Zahtjevi za uknjižbom nekretnina Grada ne završavaju uvijek u našu korist. Arhiva uknjižbe stara je 65 godina i iznimno je teško raditi te smo prisiljeni ulaziti u postupke koji traju – kazala je Ines Bralić iz Gradskog ureda za imovinskopravne odnose. Prijedlog gradonačelnika za detaljno uređenje Savske – Vukovarske također je naišao na negodovanje zastupnika. Tražili su da se prije svega riješi pitanje Šarengradske ulice.

Komentara 1

LU
lutomirski
09:13 19.12.2011.

sta su radili 20 godina, jesu li uopce nesto radili, taj grad je rupa bez dna, a snjime vlada budala kja ne razumije nista o ekonomiji ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije