Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor zbog autoprikolica

Na Britancu se čeka Bandić, danas prosvjed “No Brexit!”

Unatoc najavama stanje na trznici Britanac je normalno i nema delozacija korisnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.07.2016.
u 07:39

Iz Grada neslužbeno doznajemo da se istekli ugovori neće produljivati, a ako trgovci bez ugovora i dalje nastave prodavati na Britancu, komunalni redari će narediti njihovo uklanjanje

Unatoč tomu što im je ugovor istekao, obrtnici s Britanca, mesnice Naf Promet i Cerovski te mljekara Veronika, nisu se još maknuli s trga. Nadaju se da će velika podrška građana omekšati i gradonačelnika Milana Bandića koji je poručio kako prodaja kvarljivih proizvoda iz autoprikolica na Britancu više ne dolazi u obzir.

Blokada u podne

– Ugovor nam je istekao, no zadovoljavamo sve standarde i nadamo se da će nas gradonačelnik u ponedjeljak primiti i odobriti naš daljnji rad – kazala je prodavačica iz Veronike.

Obavijest o zatvaranju dobio je i kafić Kava Tava, no naknadno su iz Tržnica ustvrdili da taj lokal nije upitan. Dored Najjar, vlasnik Kave Tave, rekao nam je pak kako nije dobio informaciju da se ne mora seliti te se potužio na lošu komunikaciju s gradskim ustanovama.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Ja sam dobio rješenje da se moram maknuti, a ako je netko pogriješio i ako mogu nastaviti s poslom, nadam se da će mi se i ispričati – istaknuo je Najjar. Dodao je da se obrtnicima s Britanca javljaju umjetnici koji za ovaj vikend najavljuju koncerte na tom kultnom zagrebačkom trgu.

Za danas u podne najavljen je prosvjed podrške naslovljen “Britanac ostaje – No Brexit!”, organiziran putem Facebooka. Trajat će pola sata, a prosvjedovat će se tako da će građani koji se odazovu kontinuirano prelaziti tri pješačka prijelaza oko trga i time blokirati promet.

“Buvljak” mamac za turiste

Iz Grada nema potvrde da će Bandić po povratku iz Moskve primiti obrtnike, no neslužbeno doznajemo da se istekli ugovori neće produljivati, a ako i dalje nastave prodavati na Britancu, komunalni redari će ih prvo kazniti te potom narediti i njihovo uklanjanje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bandić je, podsjetimo, ustvrdio kako ne može “buvljak ovakve vrste biti u Zagrebu, koji je europski grad”, no u mnogim metropolama ne samo da ih ima nego su i mamci za turiste. Poznat je bečki Naschmarkt, u Londonu ih ima više od 15, “buvljake slične vrste” imaju i u Amsterdamu, Berlinu, Budimpešti, Milanu, Madridu, Parizu...

Komentara 10

SA
samoborka
15:06 03.07.2016.

Jedan BRExit bi van, drugi BRE (Srbi) bi unutra. A ocito ni jednom ni drugom od to dvoje navedenih BREkavaca nije mjesto unutra. Jer..Srbi po prirodi daleko vise naginju Rusiji ili pak Turskoj, a Britanija je oduvijek ionako bila jednom nogom van Unije i uvijek prica za sebe.

OK
okus
05:16 04.07.2016.

U ZH je na Burkliplatzu svake subote najveći buvljak... I svi se vesele i posjećenosti je vise u ZG pa nikom ne smeta.Samo mala razlika...gradonacelnik nije iz Pogane Vlake...

Avatar comandante
comandante
08:26 03.07.2016.

hahahah, čekaju "grdonačelnika" pod desetinama istraga, lopinu procesuiranu i optuženu da riješava probleme u glavnom gradu jedene, nažalost banana države, fuj!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije