Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usred rotora

Na Britancu fontana promjera osam metara

20.02.2017., Zagreb - Na Britanskom trgu radovi na izgradnji fontane i uredjenju prostora, unatoc otporima i svojevremenoj zabrani radova, ulaze u zavrsnu fazu.  Prema sadasnjem stanju fontana ce biti gotova na vrijeme da se u pravom trenutku ukljuci u ka
Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2017.
u 14:00

Sjeverno od rotora više neće biti parkiralište, već će se na njihovu mjestu nalaziti park

Rotor, a unutar njega fontana promjera osam metara – tako će uskoro izgledati sjeverni dio Britanskog trga. Radovi su na starom Ilircu u tijeku već četiri mjeseca, a cijelim je projektom predviđena rekonstrukcija kolnih i pješačkih površina Britanca, od Radničkog dola do Pantovčaka. Na raskrižju ulica Ivana Kukuljevića, samog Britanca i Pantovčaka, kažu u Gradu, sagradit će se rotor promjera 15 metara unutar kojeg će se naći zelena površina, ali i već spomenuta fontana.

Sjeverno od rotora više neće biti parkiralište, već će se kosa parkirališta ukinuti, a na njihovu će mjestu biti zelena površina s parkom. Oko njega postavit će se kamene ploče te betonske klupe, a s obje će se strane parka posaditi gledičije. Na sjevernoj strani Britanskog trga, odnosno kod Ulice Radnički dol, također će se nalaziti zelena površina oko koje će se naći kamene ploče te, ponovno, stabla gledičije. Što se tiče autobusnih stajališta, ona će ostati na dosadašnjem mjestu, a mijenjati se neće ni prometno rješenje sjevernog dijela trga, odnosno jednosmjerne će ulice ostati takve. Radovi na Britancu u potpunosti bi trebali biti gotovi na proljeće.

Komentara 11

Avatar Tetec Cinober
Tetec Cinober
14:17 21.02.2017.

Banderas bude od Zagreba napravil bazen.... seljačina

DE
demokršćanin
13:37 22.02.2017.

Očekivati je i postavljanje spomenika "graditelju" fontana.

RP
rpzagreb
19:53 21.02.2017.

Bandićev urbanistički terorizam kojim jasno pokazuje da ne poštuje građane, kulturu i najmanje povijest grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije