Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže još taksija

Na 540 Zagrepčana jedan taksist, a u Njemačkoj jedan na tisuću

\'14.10.2010., Zagreb - Glavni kolodvor, zagrebacki taksisti strajkaju jer dolazi konkurencija Cameo koji ce srusit cijene usluge. Taksisti za vrijeme strajka voze stare i nemocne, te bolesne i trudni
MarkoLukunić/Pixsell
16.07.2013.
u 10:52

– Smatramo da je to i dalje prevelik broj vozila, kazao je Željko Petković iz udruženja Radio Taxi.

Grad Zagreb dobiva još taksista. Sporna točka o povećanju taksi-dozvola, oko koje se gradonačelnik Milan Bandić i Gradska skupština spore mjesecima, prošla je jučer na sjednici Odbora za financije. O njoj će se raspravljati i na Skupštini u četvrtak, a sudeći prema kompromisu koji su gradska uprava i Skupština pronašle, a to je da na 540, umjesto na dosadašnjih 600 stanovnika, vozi jedan taksist, odluka bi uskoro trebala stupiti i na snagu.

– Smatramo da je to i dalje prevelik broj vozila. U Njemačkoj na tisuću stanovnika vozi jedan taksist, u Splitu na njih 1350, što je puno više nego u Zagrebu. Mi ni sada nemamo dovoljno posla, a ovo neće popraviti stvar – kazao je Željko Petković iz udruženja Radio Taxi.

Naime, gradski Ured za promet na zadnjem javnom natječaju podijelio je 359 dozvola. Na njega se javilo 218 autotaksi prijevoznika koji su tražili 556 dozvola. Nakon što je njih 185 zadovoljilo uvjete za dobivanje 359 dozvola, dakle 159 dozvola više nego što se moglo dati, gradonačelnik je dozvole dao svima.

>>Trideset Večernjakovih Eko taxija

>>Silvio je masterchef među taksistima – saznajte zašto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije