Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lisinski subotom

Muzička akademija priredila koncert u čast 250. rođendana Ludwiga van Beethovena

Zagreb: Koncert Plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.11.2020.
u 12:36

Na programu ovog obljetničkog koncerta je Beethovenova Uvertira Egmont, op. 84, danas jedno od najpopularnijih Beethovenovih djela i Drugi koncert za glasovir i orkestar u B-duru, op. 19.

U sklopu ciklusa Lisinski subotom, koncertom Simfonijskog orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu obilježit će se 250. godišnjica rođenja Ludwiga van Beethovena, najaviti 50. godišnjica smrti Igora Stravinskog koja se obilježava 2021. godine te proslaviti 20 godina rada dirigentice Jasenke Ostojić na Muzičkoj akademiji koja će ravnati izvedbom, a počinje danas u 19.30 sati.

Na programu ovog obljetničkog koncerta je Beethovenova Uvertira Egmont, op. 84, danas jedno od najpopularnijih Beethovenovih djela i Drugi koncert za glasovir i orkestar u B-duru, op. 19 u kojem će kao solist nastupiti Arsen Dalibaltayan. Za kraj koncerta bit će izvedena baletna suita Žar-ptica Igora Stravinskog, djelo nastalo na temu iz ruske mitologije s ciljem izražavanja nacionalnih osjećaja koje je praizvedeno 1910. godine, a Stravinskom je omogućilo strelovit proboj na svjetsku glazbenu scenu.
.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije